Thursday, March 23, 2006

Τα λεφτά μου πίσω...!

Καλημέρα! Εδώ και κάποια χρόνια ο αδελφός μου διαβάζει συστηματικά ένα περιοδικό ονόματι "Στρατιωτική Ιστορία" των εκδόσεων Περισκόπιο και μαζί με αυτό και κάποια άλλα από τις ίδιες εκδόσεις όπως το "Pantzer" ή το "Crypto". Από εκείνον άρχισα να τα διαβάζω και γω σιγά σιγά όποτε έβρισκα τα ιστορικά θέματα να με τραβούν να τα μελετήσω μέσα από τις σελίδες της Στρατιωτικής Ιστορίας ή τα περισσότερο αποκρυφιστικά και μεταφυσικά θέματα του Crypto.

Όταν πέρσι συζητούσαμε τι δώρο να του πάρω για τα γενέθλιά του, εκείνος μου πρότεινε να τον εγγράψω συνδρομητή στα αγαπημένα του περιοδικά σαν λύση και έτσι έκανα. Φέτος πάλι, ανανέωσα τη συνδρομή του, προσθέτωντας στη λίστα και το Crypto. Πριν λίγο καιρό με ρώτησε ο αδελφός μου αν έχουμε πάρει κάποιο τεύχος του περιοδικού αυτού από τότε που έγινε συνδρομητής και σ' αυτό, αλλά δεν είχα δει να φτάνει κάτι με το ταχυδρομείο από τον Δεκέμβρη που το περιμέναμε. Χθες λοιπόν ο Γιάννης πήρε τηλέφωνο στις εκδόσεις Περισκόπιο για να μάθει τι συμβαίνει και τον ενημέρωσαν ότι η έκδοση του Crypto έχει ανασταλεί!

Εδώ τίθεται το εξής ζήτημα: είχε υποχρέωση το Περισκόπιο να ενημερώσει σχετικά τον συνδρομητή και να προτείνει λύση για τα 36 ευρώ που είχε λάβει ως ετήσια συνδρομή για αυτό το έντυπο? Εκείνοι αντιπαρήλθαν και χρησιμοποίησαν δικαιολογίες του τύπου ότι "τώρα έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση στους συνδρομητές κλπ". Φτηνές δικαιολογίες να κατακρατούν το ποσό αυτό χωρίς να λαμβάνουν υπόψην τα δικαιώματα του καταναλωτή!

Εν τέλει ο αδελφός μου πρότεινε με το ίδιο ποσό συνδρομής να λαμβάνει ένα άλλο περιοδικό της αρεσκείας του και από τις εκδόσεις τον διαβεβαίωσαν πως θα έρχεται από την επόμενη έκδοση στο σπίτι. Τι θα γινόταν αν δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους? Τα 36 ευρώ θα είχαν πάει υπέρ πίστεως στο ταμείο της επιχείρησης... Αυτό θα πει ευσυνειδήσια ala Περισκόπιο!!!

Υ.Γ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σε αυτούς και όσους μας παριστάνουν τους "ξύπνιους" με τα δικά μας λεφτά, προτείνω μια ωραία καταγγελία στο ΙΝΚΑ για να μην μας θεωρούν "κουτορνίθια". Συμφωνείτε?

6 comments:

THE_RETURN said...

Καλημέρα...υπάρχει μια αντικειμενική νότα ευθυμίας μέσα σε όλον αυτόν τον δικαιολογημένο εκνευρισμό...

Εδώ είναι Ελλάδα, όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, σε κλέβω και σε σκοτώνω και σε ...ξαναπυροβολώ αν δεν πεις κι ευχαριστώ από πάνω!

ή αλλιώς survival practice...

Marialena said...

Καλημέρα κύριε Επιστρέψαντα! Εκνευρισμός δεν υπάρχει, γιατί δεν θέλω να χαλάω τη διάθεσή μου με τέτοιες καταστάσεις, μιας που διευθετήθηκε το θέμα, αλλά όμως όχι και να τους πούμε και ευχαριστώ για την έλλειψη παντελούς επαγγελματισμού στο ζήτημα αυτό!

Η μέρα είναι υπέροχα ανοιξιάτικη μιας & ο ήλιος κάνει τη διαφορά. Μ.

Πατουσίτσα said...

Kαλημέρα Μαριαλενάκι !! Δεν είναι οι μόνοι, μου έτυχε και εμένα με συνδρομή περιοδικού κάτι ανάλογο. Ποιός επαγγελματισμός και... γιατί ;;
Σε φιλώ πολύ !

Υ.Γ. Τι έγινε με τον μπαμπά σου ; Τι του είπε ο ουρολόγος ; κανένα νέο ; Φιλιά

Marialena said...

Καλώς την Πατουσίτσα και περαστικά σου! Είσαι καλύτερα σήμερα? Ελλάς, Ελλήνων Κουτοπόνηρων είμαστε σαν δεν ντρεπόμαστε λέω!

Τη Δευτέρα θα πάει στο γιατρό να τον δει και να συζητήσουν για την αγωγή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει ορμόνες για να συρρικνωθεί ο προστάτης (λόγω υπερπλασίας) κατ' αρχήν και βλέπουμε! Σ' ευχαριστώ που ρώτησες καλή δύναμη και καλή συνέχεια, Μ.

Πατουσίτσα said...

Είμαι τόσο λίγο καλύτερα που ειναι σχεδόν σαν να μην υπάρχει βελτίωση !! όλα καλά θα πάνε με τον μπαμπά σου.
Πολλά φιλιά κάι καλή δύναμη και καλή συνέχεια και σε σένα Μαριαλενάκι.

Unknown said...

Kαλημέρα Μαργιαλένα!
Όλα για το ταμείο της επιχείρησις
όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει την λέξη
ευσυνειδησία που είμαι σίγουρος
ότι ποτέ δεν την έμαθαν στα σχολειά
που έχουν πάει.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου
Έχει γεμίσει η πιάτσα απο δαύτους
τους ξύπνιους.
και να μην λέμε πάντα ότι εδω
είναι Ελλάδα
η Ελλάδα είναι μια χαρά
Εμείς δεν ήμαστε
Αυτοί όλοι μέχρι την ίδια την ζωή
εμφιαλώσανε και την πουλάνε για να
βγάζουν χρήματα και μόνο.
Το διάβασες το χθεσινό που έγραψα
και σε ευχαριστώ.
Πριν απο λίγο έγραψα και εγω
για το ανοιξιάτικο πρωινό

καλή μέρα!Ν.