Thursday, March 30, 2006

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

Σήμερα το πρωϊ καθώς, που ως συνήθως, παίρνω τον δρόμο για τη δουλειά στο κέντρο της Αθήνας, πρόσεξα μια τεράστια αύξηση στη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε κάποια βενζινάδικα στη Λεωφόρο Αθηνών. Είναι μια συνήθεια που έχω αποκτήσει από τότε που άρχισα να οδηγώ, το να προσέχω δηλαδή την αυξομείωση των τιμών στα πρατήρια της περιοχής μου καθότι θέλω να έχω αίσθηση της τιμής που αγοράζω κάθε φορά την βενζίνη από το πρατήριο.

Φυσικά και οι τιμές έχουν πάρει την άγουσα με τις διεθνείς συγκυρίες εδώ και πολύ καιρό, αλλά με τα επίπεδα της βενζίνης να αγγίζουν αυτά της γειτονικής Ιταλίας (που φτάσαμε!), οι συνεχείς αυξήσεις πλήττουν πρώτα απ' όλα την τσέπη μας! Λόγω της 48ωρης απεργίας που ανεστάλη τελικά χθες το βράδυ, σήμερα σε κάποια πρατήρια η τιμή της βενζίνας είχε πάρει κυριολεκτικά φωτιά σημειώνοντας αύξηση 10 λεπτών ανά λίτρο απλής αμόλυβδης!

Έτσι λοιπόν μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) τηλ. 11721 & 210-3632443, έμαθα για την Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που λειτουργεί ως αποδέκτης των παραπόνων των καταναλωτών σε πληθώρα ζητημάτων. Πήρα στο τηλέφωνο 1520 και ενημέρωσα για δύο πρατήρια που παρατήρησα την αναιτιολόγητη αύξηση με το καλημέρα σας! Μου ζήτησαν τη διεύθυνσή τους και μετά με ρώτησαν αν θα ήθελα να καταγγείλω ανώνυμα ή επώνυμα. Επωνύμως υπάρχει και ενημέρωση στη συνέχεια για τα ευρήματά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Επειδή έχουμε κατά καιρούς όλοι μας συναντήσει περιπτώσεις εκμετάλλευσης και αυθαιρεσίας, θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να καταφεύγετε στη γραμμή αυτή, για να διορθωθούν επιτέλους κάποια κακώς κείμενα, λόγω της δικής μας παρέμβασης και δράσης.

9 comments:

twocows said...

Πρέπει να είχε σχέση με την ματαιωμένη απεργία τους. Ή περιμέναν να είναι οι μόνοι ανοικτοί και ήθελαν να εκμεταλευτούν το γεγονός. Ή τελικά τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν με το να αυξήσουν τα κόμιστρα..

Λαμπρούκος said...

Στην οποία αν ποτέ βρεις άνθρωπο σφύρα μου. Α ρε ελλαδίτσα...

ci said...

Πολύ καλά έκανες και καλά κάνεις και γράφεις και το ποστ, γιατί αυτό το "δε βαριέσαι" και το "ποιος με ακούει και να τα πω" μας έφαγε.
Καλημερούδια:))

Marialena said...

Καλημέρα, καλημέρα! Απλά εφαρμόζω το "δεν περιμένω να πέσει από τον ουρανό, κάνω εγώ κάτι γι' αυτό, αν θέλω ν' αλλάξει η κατάσταση". Κακά τα ψέμματα βρε παιδιά, αν το ρίχνουμε στο "δε βαριέσαι" τίποτα δεν γίνεται σωστό στον τόπο μας! Και με τα σκουπίδια, τα σαπάκια και τις λακούβες έχω επίσης μια ευαισθησία. Θέλουν ξεμπρόστιασμα όσοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος μας! Ποιός άλλος θα προασπίσει τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές?

YO!Reeka's said...

Όχι, πολύ σωστά έπραξες! Εγώ περηφανεύομαι ότι έχω κάνει επώνυμη καταγγελία σε ταξιτζή που ήταν μεθυσμένος και δεν μου έδινε ρέστα (αφού φίλησα πρώτα το έδαφος που βγήκα ζωντανός).

ΠΡΕΖΑ TV said...

Πιασε το αυγο και κουρεφτο λεω εγω...Το Ελληνισταν δεν θα αλλαξει ποτε.Το ιδιο και τα ατομα που κατοικουν σε αυτο...

Unknown said...

Καλησπέρα Μαριαλένα!
Καλά έκανες, μαζί σου και εγώ,
παρ' όλο που δεν έχω αυτοκίνητο.
Εδώ στον Πλανήτη Ελλάδα γίνονται
όλα τα περίεργα και μοναδικά.
Όλοι μας πρέπει να τα καταγγέλουμαι
και να μην σταματάμαι ποτέ να
χρησιμοποιούμε την κριτική μας
έχουμε ευθύνη και υποχρέωση.
Καπετάνιος!

Unknown said...

Μαριαλένα και πάλι εδώ!
Θέλω να ξέρεις ότι αυτή η μικρή
τώρα κοινότητα είναι για μένα
" η γειτονιά των αγγέλων "
και έτσι θα μείνει.
η συνοικία το όνειρο.
όχι γιατι μου αρέσει να την λέω έτσι,αλλά είναι μέσα απο την
καρδιά του Καπετάν Δημήτρη.
Να είσαι πάντα καλά εσύ προσωπικά
και όλα τα παιδιά της
γειτονιάς των αγγέλων.
Καπετάνιος!

Marialena said...

Καλημέρες σε όλους! Βρε Πρεζόνι αν σκεφτόμαστε έτσι θα μας πάρει όλους η μπάλα του "ωχαδελφισμού" και δεν το νομίζω ότι ισχύει...

Καπετάνιε μου, από χθες το βράδυ σιγοτραγουδώ το "Μέχρι να γίνουμε άγγελοι" της Γλυκερίας. Το σαββατοκύριακο λέω να γράψω κάτι γι' αυτό το τραγούδι γιατί είναι στο μυαλό μου πολλές μέρες τώρα. Με τους στίχους του σε χαιρετώ!