Monday, June 05, 2006

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο πως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών θα σημειωθούν στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας ανάλογο ενημερωτικό υλικό. Εγώ θα σταθώ, στις δράσεις της ανακύκλωσης, της αξιοποίησης των ανανεωσίμων πηγών ενέργειας (ήτοι, νερό, αέρας, ήλιος, καύση βιομάζας κλπ) και στην εφαρμογή του φυσικού αερίου στις κατοικίες και πετρελαιοκίνησης στα οχήματα.

Χθες το μεσημέρι πήγα στον δικό μου κήπο της Εδέμ, στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο τέρμα της Ιεράς Οδού στο Δαφνί. Ένα από τα κατεξοχήν αγαπημένα μου μέρη για απόδραση εντός των τειχών της πόλης, μιας και απέχει από την Ομόνοια μόνο 9 χιλιόμετρα και είναι ανοικτό στο κοινό καθημερινά και τις αργίες με ελεύθερη είσοδο. Τελεί υπό τη φροντίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην τωρινή μου επίσκεψη διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πως η φροντίδα και η περιποίηση του πάρκου είναι υποδειγματική και αξίζουν συγχαρητήρια στους επιμελητές του Βοτανικού.

Περπατώντας, διάλεξα ένα ξέφωτο με πεύκα όπου για πρώτη φορά έκανα τάι-τσι στη φύση! Η ηρεμία και αίσθηση που απέπνεε ο χώρος ήταν μοναδική. Στο τέλος ένιωσα την ανάγκη να ευχαριστήσω τη φύση, τα δέντρα και το σύμπαν για την φιλοξενεία μου στον χώρο εκεί. Έκανα και κάτι για πρώτη φορά στη ζωή μου, έγινα tree-hugger! Τα πέντε πεύκα που αποτελούσαν τη "φωλιά" μου για να εκτελέσω το πρόγραμμα των ασκήσεών μου, ήταν και εκείνα που δημιούργησαν το περιβάλλον για να μπορέσω να διαλογιστώ εν κινήσει μέσα σε ένα ζωντανό περιβάλλον. Κάθε ένα τους είχε και διαφορετική αίσθηση καθώς τα αγκάλιαζα. Μου έλεγε μια φίλη μου που ξέρει πως λειτουργώ σαν άνθρωπος να το κάνω, αλλά τόσο καιρό δεν το είχα βάλει στις ανάγκες μου. Και χθες λοιπόν που προέκυψε, ήταν απλά υπέροχο!

Παρακάτω θα δείτε μερικές λήψεις από το κινητό, του κεντρικού κομματιού του Κήπου, του Ανθώνα, όπου φιλοξενούνται αισθητικά αριστουργήματα με τα φυτά που φύονται εκεί.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Αν θέλετε να ζήσετε κάτι το διαφορετικό, κάνοντας τη βόλτα σας μέσα στον Βοτανικό Κήπο, από πείρας σας λέω ότι αξίζει την προσοχή σας αυτός ο Κήπος της Εδέμ, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας! Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους, Μαριαλένα

14 comments:

Unknown said...

Καλημέρα όλη μέρα!

Καλή σου εβδομάδα !

Marialena said...

Επίσης, να σαι καλά, με χαμόγελο και θετικές σκέψεις! Μ.

ηω-λιθικός said...

kαλημέρα μαριαλένα μου , έχεις καλύψει την μεγαύτερη γκάμα θεμάτων που έχω δει σε μπλοκ , μήπως είσαι δίδυμος ?

Marialena said...

Καλημέρα ευγενικέ επισκέπτη της Ηωλιθικής Εποχής! Είμαι Κριαρίνα με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στο Σκορπιό, μιας και με ρώτησες για τα αστρολογικά μου. Είμαι ανήσυχο πνεύμα και όντως με αφορούν πολλά από την καθημερινότητά κατά περίπτωση... Εσύ τι είσαι αστρολογικά?

guerriero_da_luz said...

Καλημέρα Μαριαλένα. Πολύ καλός ο βοτανικός κήπος. Ωραία πρόταση εναλλακτική της Καισαριανής που είναι η δική μου επιλογή φύσης στην πόλη, και απ'ότι φαίνεται καλύτερη...

Κωστής Γκορτζής said...

Ε, για τέτοια αγκαλιά, γίνομαι και πεύκο!

Marialena said...

Καλημέρα Αντώνη! Η Καισαριανή είναι όντως διαφορετική, έχει και το βουνό από πάνω (με μηχανή φαντάζομαι είναι ωραία βόλτα, ε?)
Εδώ είναι όντως άλλο πράγμα, δοκίμασέ το καμμιά φορά σαν βολτούλα! Σου αρέσει και σένα η φυση?

Ημίαιμε, κατέβα Αθήνα τώρα αμέσως με το υπερηχητικό τζετ σου, να σου την δώσω βρε αυτήν την αγκαλίτσα, εδώ πέντε πεύκα δεν είπαν όχι, εσύ θα μείνεις παραπονεμένος...?

guerriero_da_luz said...

Ναι μακράν μου αρέσουν αυτές οι αποδράσεις... Και Καισαριανή όντως είναι η αγαπημένη μου. Θα πάω όπωσδήποτε Βοτανικό Κήπο...

Marialena said...

Πολύ χαίρομαι! Και γω μια από τα ίδια είμαι, φύση και πάλι φύση όποτε μπορώ... Με το καλό να πας, πρόσεξε όμως τα σ/κ και αργίες λειτουργεί 10 - 3 μμ. Αν θες info στο πως θα πας, πέσμου! ;-}

ci said...

Τι ωραίο ποστ για να υποδεχτούμε την εβδομάδα!
Καλό βραδάκι Μαριαλένα, με τις πανέμορφες φωτογραφίες και τις πανέμορφες σκέψεις :)

Serenity said...

Σ' ευχαριστώ για άλλο ένα post με θετική ενέργεια :)

NetKerveros said...

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτό;;;!!!

Marialena said...

Καλημέρες πολλές και όμορφες σε όλους!

@ Αβεσσαλώμ: Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αν και διακρίνω μια διάθεση να με πειράξεις απόψε, ε? Γίνεται πουλάκι μου να απολαμβάνω την ωραία φύση και ταυτόχρονα να καλύπτω και το Ράλι Ακρόπολις?

Ποιά είμαι, η Γυναίκα-Αράχνη? LOL! Πάντως ο Sebastien Loeb τερμάτησε δεύτερος και ο Άρης Βωβός 14ος στη γενική κατάταξη. Not bad at all! (Για να μη λες...)

Πάντως ευπρόσδεκτοι είναι όσοι έχουμε τις ίδιες συνήθειες για παρέα και ξέρετε που θα με βρείτε!

@ Citronella: Φιλιά και θετική ενέργεια στη γλυκειά Λουλουδένια, ε, άμα δεν ταιριάζαμε, πως θα συμπεθεριάζαμε στο θέμα της φύσης?

@ Serenity: Χαίρομαι που το είδες έτσι και πήρες κάτι από αυτό, χαρά μου, το χαμόγελό σου είναι από τις πιο καλές ανταμοιβές να μοιράζομαι τις σκέψεις μου με τους φίλους εδώ.

@ Νετκέρβερος: Ω, ναι, στην Αθήνα και μάλιστα στη περιοχή του Δαφνιού στο τέρμα της Ιεράς Οδού. Δεν είναι καταπληκτικό να είναι μέσα στα πόδια μας και να περιμένει να το ανακαλύψουμε? ;-}

Marialena said...

Περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα αγαπητέ Αβεσσαλώμ! Προφανώς άφησα το γάμο και πήγα για πουρνάρια και μεταξύ μας μια χαρά πέρασα...

Την επόμενη έχουμε να πάμε σε άλλα "βοσκοτόπια", όλα καλά, Μ. ;-}