Monday, June 12, 2006

Ένα δειλινό...

Αγίου Πνεύματος σήμερα, ευτυχώς επέστρεψα καλά στην Αθήνα, η κίνηση στην Εθνική ανεκτή και σε μια ώρα ήμουν σπίτι. Καιρός ανοιξιάτικος και όχι καλοκαιρινός... Δεν πειράζει! Πήγα στο χωριό, κατάφερα μετά από πολύ καιρό να κοιμηθώ κανονικά και τώρα βράδυ Δευτεριάτικο, ένα σημείωμα-απολογισμός του τριημέρου.

Image Hosted by ImageShack.us

Ναι, κατάφερα επιτέλους να κοιμηθώ αρκετές ώρες, μέσα στην ησυχία της εξοχής. Το χρειαζόμουν τελικά, δεν πήγαινε άλλο το μαρτύριο της στέρησης του ύπνου τρεις εβδομάδες τώρα. Είχα αρχίσει να καταρρέω τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Πολύ άγχος, πολλές έννοιες, πολλή ακαταστασία στη ζωή μου, αποσυντονισμός πλήρης. Ήθελα να απομονωθώ, να μην σκέπτομαι αυτά που με απασχολούν, να μην σκέπτομαι και πολύ, αν ήταν δυνατόν. Με τους γονείς μου ήσυχα, λίγες κουβέντες και ηρεμία. Την Αρτεμούλα έβγαλα βόλτα κανά δυό φορές, να περπατήσω κι εγώ μαζί της να ξεχαστώ από τα δικά μου.

Παρατηρούσα το τοπίο, τη φύση, τον ουρανό. Χρώματα και αρώματα παντού, αυτό μου έφτανε. Είδα για λίγο και μια φίλη Αγγλίδα που έσπασε το πόδι της. Με χίλια ζόρια πήγα, αν και μένουμε κοντά, δεν ήθελα να μιλήσω σε άνθρωπο βλέπεις, αλλά την εκτιμώ και συζητάμε διάφορα όταν βρισκόμαστε. Get well soon my dear Pauline!

Image Hosted by ImageShack.us

Κατάλαβα πως λίγο λίγο άφησα το άγχος να κυριαρχίσει στη καθημερινότητά μου και να με αποδιοργανώσει. Δεν ξέρω πως, μα ξυπνώντας από την απογευματινή μου σιέστα σήμερα, βγήκε κάτι σημαντικό από μέσα μου:

Επιτέλους να αγαπάω τον εαυτό μου έμπρακτα και να τον προστατεύω γιατί όλον αυτόν τον καιρό που ήμουν έρμαιο στις συνειδητοποιήσεις μου και δεν έπαιρνα τα ηνία να αλλάξω πράγματα στη ζωή μου, κατόρθωσα να υποφέρω ακόμα περισσότερο.

Είμαι διατεθιμένη να το εφαρμόσω άμεσα γιατί δεν πάει άλλο! Και στη δουλειά και στη ζωή μου την κοινωνική και στη σχέση με τον εαυτό μου. Δεν πάει άλλο, το χάος, δεν πάει!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Για σας που έχετε την υπομονή να διαβάσετε αυτές εδώ τις σκέψεις, σας επιφυλάσσω μια ωραία έκπληξη. Εικόνες που τράβηξα χθες, από το δειλινό με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο με χρώματα που μόνον η φύση ξέρει να χρωματίζει τον ορίζοντα και να κάνει τον νου να ταξιδεύει...

Κάλή μας υπόλοιπη εβδομάδα, να είστε όλοι καλά! Μαριαλένα

13 comments:

Serenity said...

Πολύ χαίρομαι που διαβάζω ετούτες τις γραμμές!
Πραγματικά!
:-)))

Marialena said...

Σε ευχαριστώ ψυχή μου, δεν θέλω να πω μεγάλη κουβέντα, αλλά ίσως αυτό είναι ένα βήμα για αγάπη προς τον εαυτό μου που εκφράζεται με πράξεις. Σ'ευχαριστώ για την στήριξη, Vaya Con Dios! M.

dyolf said...

Μαριαλένα έχω να σου προτείνω μια ταινία. Το "Σώσε με" με την Μαριά Ζορμπά και τον Αλέκο Συσωββίτη.

Πιστεύω θα σε ανεβάσει απίστευτα και θα πάρεις τα πάνω σου. Αν δεν την έχεις δεί, στην προτείνω ανεπιφύλακτα ;)

guerriero_da_luz said...

Μαριαλένα κορυφαιές οι φωτό! Go on climping! The top is near...

guerriero_da_luz said...

Έχω θέμα με τους τόνους...δεν συντονίζεται το ρημάδι το μυαλό σωστά...

Epicuros said...

Πολύ όμορφα! Κατάφερες να μας βάλεις ακριβώς στο κλίμα! Σαν να ήμουν εκεί! Κάποτε έρχεται η συνειδητοποίηση των υποχρεώσεων στον εαυτόν μας. Συνήθως είναι συγκλονιστική. Αξιόποίησέ την.

Εγώ ήμουν στη Σαντορίνη. Δυστυχώς επαγγελματικά και δεν κατάφερα να χαρώ πολύ τις υπέροχες εικόνες... Οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές. (Τι τις θέλω τις δικές μου αναρτήσεις! Ωχριούν μπροστά στις δικές σου...)

Marialena said...

@ dyolf: Καλημέρα καλέ μου, ευχαριστώ για την πρόταση για την ταινία. Θα κοιτάξω να την δω και θα σου πω τις εντυπώσεις μου. Thanx!

@ Πολεμιστή: Καλημέρα Αντώνη & καλή εβδομάδα! Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τους τόνους, μια ζωή παράτονη όταν ειδικά γράφω γρήγορα, έλα είμαστε δύο σ'αυτό (χα,χα). If you say so, I am on the right track... but I need to lay back a bit, the way to the top is too demanding!

@ Epicuros: Για μια ακόμα φορά με τιμάς με το σχόλιό σου Βασίλη μου! Να φανταστείς ότι είναι από το κινητό μου οι συγκεκριμένες φωτό. Μου αρέσουν τα χρώματα στον ουρανό με τον τρόπο που γράφουν στα τοπία.
Εσύ έχεις τον δικό σου τρόπο να αποτυπώνεις την πραγματικότητα, έχεις και συ το ταλέντο σου...

Προσπαθώ να αξιοποιήσω τις συνειδητοποιήσεις, μα όλα θέλουν το χρόνο τους εκτός από την πρόθεση. Με τη βοήθεια του Θεού να δούμε που θα με βγάλει αυτή η κατάσταση. Σ'ευχαριστώ, να σαι καλά και να τα λέμε, φιλιά, Μ.

YO!Reeka's said...

Τι απίστευτες φωτογραφίες~!
Καλή εβδομάδα...

Marialena said...

Καλημέρες Τριτιάτικες! Να μαστε καλά να αποτυπώνουμε τόση ομορφιά στις φωτογραφίες και μετά να τις βλέπουμε παρέα...

Πολλά φιλιά, Μ.

Unknown said...

ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!

Marialena said...

Καλησπέραααα! Είδες, να σαι καλά? Φιλιά, Μ.

Mari-R1 said...

Πραγματικά πολύ ωραίο δειλινό..

Marialena said...

Καλημέρα Μαριρένα και καλοσώρισες στο καλυβάκι μου! Όμορφο πράγματι...