Wednesday, June 28, 2006

Αγάπα με (Bonus Track)

Γιάννης Πουλόπουλος - Αγάπα με (1976)

Αγάπα με, μ' όλα τα λάθη που χω κάνει, κράτα με,
ένοχος είμαι απέναντί σου τα παμε,
μα σ' άγαπώ

Αγάπα με γίνομαι δρόμος να περάσεις, πάτα με,
έχω ανάγκη από σένα, τα παμε,
αγάπα με

Αγάπα με γιατί να ζήσω χώρια σσυ δεν γίνεται,
νεράκι η ζωή μου και θα χύνεται,
στις πέτρες δίχως νόημα, γι' αυτό

Αγάπα με και ξέχασε λοιπόν πως παρασύρομαι
και γύρε πάλι απάνω μου να γύρουμε
αγάπη, μόνο αγάπη σου ζητώ

Αγάπα με, μ'όλα τα λάθη που χω κάνει, κράτα με,
ένοχος είμαι απέναντί σου τα παμε,
μα σ' άγαπώ

Αγάπα με γίνομαι δρόμος να περάσεις, πάτα με,
έχω ανάγκη από σένα, τα παμε,
αγάπα με

Αγάπα με γιατί να ζήσω χώρια σου δεν γίνεται,
νεράκι η ζωή μου και θα χύνεται,
στις πέτρες δίχως νόημα γι' αυτό

Αγάπα με και ξέχασε λοιπόν πως παρασύρομαι
και γύρε παλι απάνω μου να γύρουμε
αγάπη, μόνο αγάπη σου ζητώ...

=====================================================================================

Θα θέλα να μπορούσα να μην κοιμηθώ αυτή τη νύχτα, τουλάχιστον όχι ακόμα, τουλάχιστον όχι γιατί πρέπει αύριο ντε και καλά να φορέσω τον μανδύα της εργαζόμενης και να πάω στη δουλειά. Θα θελα για μια ακόμα φορά να αφήσω τα περιττά στολίδια που λαμπυρίζουν στη λογική μου και να απογυμνώσω την εικόνα που φέρω για μένα και για τους άλλους.

Αγαπητό μου ημερολόγιο, είσαι η φωνή μου, είσαι η έκφρασή μου, είσαι κομμάτι από μένα που όλον αυτόν τον καιρό, άλλοτε με λογική και άλλοτε με συναίσθημα, σου καταθέτω αυτό που νιώθω. Αν είχες φωνή, αν είχες υπόσταση, τι θα μου έλεγες άραγε?

Αυτό το τραγούδι το αφιερώνω σε σένα, καρδιά μου, σε σένα, όσο πλασματικό είσαι, άλλο τόσο πραγματικό φαντάζεις, γιατί είσαι μέρος του εαυτού μου! Αγάπα με, μ' όλα τα λάθη που χω κάνει κράτα με..., τι τραγούδι, τι ερμηνεία Θεέ μου! Αγάπα με... και αυτή τη νύχτα κάνε με να ακουμπήσω στο μαξιλάρι, ειρηνικά και ανεπαίσθητα.

Αγάπα με... και γίνε η αγκαλιά που δεν χορταίνω να γίνομαι, δάκρυ που κυλάει στο μάγουλο ζεστό, ο έναστρος ουρανός που τραβάει τη ματιά μου τις νύχτες. Γίνε χάδι του ανέμου στο πρόσωπό μου, γίνε το χαμόγελο μέσα από την ψυχή, γίνε σιωπή, γίνε... Μόνο μη γίνεις σαν κι εμένα όταν φοβάμαι, καρδιά μου, παρά γίνε μονάχα αγάπη και αγάπα με... Μπορείς?

(c) Mαριαλένα, 28/06/2006 (μεταμεσονύκτιοι μονόλογοι στο τέλος μιας μέρας και στην αρχή μιας άλλης, έλα καρδούλα μου μην πονάς έτσι, έλα ησύχασε και δεν πειράζει...)

6 comments:

ΤΖΩΤΖΙΟΥ said...

Ο Πουλόπουλος με τον Inglesias είχαν μια μονόρροπη σχέση ανάλογη με εκείνη των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Chris DeBurgh… αν εξαιρέσεις, βέβαια, το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει κόρη χρισμένη Μις Υφήλιο.

"The pie in the sky turned out to be miles too high, and you hide, hide, hide behind brown and mild eyes."

Dellaporta said...

Για άκου και μια εναλλακτική εκτέλεση:

Αγάπα με ~ Σάκης Ρουβάς

An-Lu said...

Καλημεσημερούδια!!!!!

Unknown said...

Αφού σ αγαπάμε Μαριαλένα μου
δεν χρειάζεται να ακούσεις
τον Πουλόπουλο για να το διαπιστώσεις, αν και για τραγούδι
μόνο όμορφο είναι.

Καλό σου απόγευμα
καλοκαιρινό !

Anonymous said...

Αυτή είσαι Μαριαλένα μου με τα καλά σου και με τα άλλα σου, με τους φόβους σου και με την τόλμη σου, με το λαμπερό και παιχνιδιάρικο χαμόγελό σου αλλά και με το δάκρυ που τρέχει στο μάγουλο. Έτσι, ολόκληρη σε αγάπησα.

Marialena said...

Καλησπέρες στις όμορφες ψυχές σας αγαπητοί μου φίλοι!

@ Τζωτζιου: Καλοσώρισες αγαπητέ και εδώ αλλά και στα ημερολόγια. Για την σύγκριση που αναφέρεσαι, μην ξεχνάμε πως η Νικολέττα, η κόρη Παπακωνσταντίνου είναι ακόμη νεαρά και δεν ξέρουμε εάν η ομορφιά της φτάσει και ως τους διαγωνισμούς ομορφιάς ανά την υφήλιο κάποτε. Χαίρομαι για το χιούμορ και τις μουσικές σου γνώσεις. Να σαι καλά, Μ.

@ Μαρία: Thanxxxxx κούκλα μου και αυτή η εκτέλεση που έβαλες είναι όμορφη και πιο ατμοσφαιρική θα λεγα. (Σάκηηηηηηηηη τα χάπια μου!)

@ An-Lu: Γειά σου γοργονίτσα μου!

@ Ναυτάκος: Ο Πουλόπουλος είναι κατεξοχήν τραγουδιστής της αγάπης, γι' αυτό και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι στη καρδιά μου από παιδί. Με αυτό το σκεπτικό το έβαλα και σε ευχαριστώ για την μεγάλη σου καρδιά και τα καλά σου λόγια!

@ Νέα μέρα: Από τα αγαπημένα μου τραγούδια και το ξέρεις όπως και για σένα! Αυτό που μου έγραψες είναι από τα εκπληκτικότερα πράγματα που μου έχουν απευθύνει ποτέ και καταλαβαίνω με πόση αγάπη το εξέφρασες! Σ'ευχαριστώ από τη μεριά μου για τον πλούτο της ψυχής σου και όλα όσα μου επέτρεψες να ανακαλύψω μέσα από την επαφή μας. Είσαι θησαυρός, ο Θεός μαζί σου! Μ.