Friday, March 09, 2007

Οι σοφερίνες!



Από μικρή είχα κολλήσει από τον πατέρα μου το μικρόβιο της "λατρείας" του αυτοκινήτου και έτσι από την ηλικία των 12 ετών περίπου, άρχισα να διαβάζω τους "4 τροχούς" και τα συναφή έντυπα που αγόραζε τότε ο πατέρας μου, ρουφώντας κάθε πληροφορία που μπορούσα να κατανοήσω για τα νέα μοντέλα και την συναρπαστική για μένα, τεχνολογία τους.

Μεγαλώνοντας, αυτό το χόμπυ ήλθε και έγινε δεύτερη φύση μέσα μου, καθώς επέλεγα ένα αυτοκίνητο, ή συζητώντας με φίλους για τα περί αυτοκινήτου. Θυμάμαι κάποτε που με φίλες είχαμε μια ανάλογη κουβέντα καμμιά δεκαριά χρόνια πριν, οι "καλές" μου φίλες με συνεβούλευαν τότε να μην επεκτείνομαι στο ζήτημα μπροστά σε άνδρες, γιατί τους κάνω και φοβούνται(!!!) (σ.σ. Τα σχόλια δικά σας εδώ, γελάστε ελεύθερα...)

Με τον αδελφό μου συζητάμε ακόμα περί αυτών, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, μιας και εκείνος δείχνει να έχει πάρει ζεστά αυτή τη συνήθεια και για λογαριασμό του. Αν κάποιοι φίλοι θελήσουν μια φιλική γνώμη, με χαρά τους τη δίνω για τις επιλογές που μπορούν να κάνουν για το αυτοκίνητό τους, αλλά μιας και η τεχνολογία έχει πια φτάσει σε υψηλά στάνταρτς ακόμα και στα καθημερινά μας αυτοκίνητα, η συζήτηση αφορά και πολλά άλλα σχετιζόμενα με το αυτοκίνητο αυτό καθ' αυτό.



Χθες το βράδυ, στην παρούσα έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Athens Voice, καθώς ξάπλωσα για ύπνο, διάβασα ένα άρθρο με τίτλο "Κορίτσια στα γκάζια" της Μυρτώς Λιοναράκη, για λέσχη γυναικών αυτοκινηστριών με την επωνυμία Motorwomen.gr και ενθουσιάστηκα! Στο άρθρο περιγράφονται οι δραστηριότητες της εν λόγω Λέσχης και μ' άρεσε που τα μέλη του Motorwomen.gr είναι γυναίκες που δεν ντρέπονται να πουν ότι τους αρέσει η ενασχόληση με το αυτοκίνητό τους και τον αυτοκίνητο αθλητισμό, χωρίς να τις λοξοκοιτάξουν οι υπόλοιποι (κομπλεξικοί)!

Επιτέλους, να μια ομαδική προσπάθεια για τις γυναίκες οδηγούς που δεν είναι "κότες" στο τιμόνι! Αυτό δεν το λέω σε καμμία περίπτωση για να προβούμε σε σύγκριση με ανδρικά πρότυπα και συμπεριφορές οδηγικές, αλλά γιατί η οδήγηση αφορά όλους μας!

Μου φαίνεται πως το τρελλό κριάρι, δεν θα αντισταθεί στον πειρασμό να γίνει μέλος αυτής της Λέσχης και με φαντάζομαι να συναντηθώ με τις υπόλοιπες αμαζόνες της ασφάλτου και να μιλάμε για τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας, θα πεθαααάνωωωωω!

Καλό σαββατοκύριακο και καλές βόλτες στις κυρίες και κυρίους άσσους του βολάν! Μ.

6 comments:

An-Lu said...

Γράφτηκες;;;
Αν όχι, πάμε μαζί;;;;;;;;
Τρελλή κι εγώ με τα τουτού! Οδηγώ από τα 12 και διαβάζω τους 4 Τροχούς από το 1992!
Πάμε!

Marialena said...

Καλησπερούδια!!! Όχι ακόμα δεν γράφτηκα αλλά θα το κάνω το συντομότερο! Πάμε, πάμε γιατί όχι?

Θα χαρώ πολύ να το κάνουμε μαζί, να είμαστε και παρέα, όταν είναι!
Κι έλεγα, μόνον εγώ είμαι "η άρρωστη" με κάτι τέτοια? Αμ, ευτυχώς που υπάρχουν και άλλες...

Θα σου πω γοργονίτσα όταν γραφτώ!

Anonymous said...

Καλησπέρα κορίτσια!

Είμαι η Εύα η administrator του MotorWomen Club και θα χαρώ πολύ να γίνετε μέλη στην παρέα μας και να γνωριστούμε και από κοντά σε κάποια συνάντηση ή εκδήλωση του club μας!


Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Εύα Κώτση
MotorWomen Club admin

Marialena said...

Εύα καλημέρα! Έκανα χθες την αίτησή μου και περιμένω την έγκρισή του Club για να γίνω κανονικό μέλος. Θα χαρώ και εγώ και πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες φίλες να τα λέμε όπως ξέρουν οι γυναίκες και φυσικά να συναντηθούμε για να γνωριστούμε και από κοντά.

Αναμένω το ΟΚ σου λοιπόν για να έλθει το "τρελλό κριάρι" να γίνει μέλος επισήμως του Motorwomen Club!

Anonymous said...

Εδώ αισθάνομαι την υποχρέωση να δηλώσω ότι το αυτοκίνητο που μου πρότεινες είναι εκπληκτικό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω προχθές σε πίστα στο εξωτερικό και απλά είναι άψογο.

Marialena said...

@ Σκακιστής: Χαίρομαι που είχες τις καλύτερες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δοκιμάζοντάς το σε πίστα. Αν είναι μέσα στις προτιμήσεις σου για αγορά, πιστεύω πως αξίζει τη προσοχή σου!