Tuesday, March 13, 2007

Ελλάς, Ελλήνων, Εμπρηστών!!!

Με τρώει αυτός που όλοι έχουμε και είναι γνωστό επιστημονικά ως "έδρα", να ασχοληθώ σήμερα με την τρέχουσα και φλέγουσα στην κυριολεξία, πραγματικότητα.

Ζήτημα πρώτο: Τι παπαριές είναι αυτές που εκστομίζει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας, γνωστός και ως "σαμουράι"? Τι άμυνα εις τον κύβο(!!!) προτείνει να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί και τι αντάρτικο πόλεων είναι αυτά που ισχυρίζεται ότι συμβαίνει όταν πέντε τσόγλανοι αναρχικοί κάνουν επίθεση σε διμοιρία των Ματ στη Ζωοδόχο Πηγή, τους πιάνουν στον ύπνο και τους παίρνουν και τις ασπίδες για ενθύμιο?

Κύριε Πολύδωρα, δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος σας γιατί κάτι βρε αδελφέ με ενοχλούσε στη φάτσα σας, συγνώμη κιόλας! Αυτή η ξερολίαση που σας διακατέχει, είναι καλή στην τελική, μόνον για εσάς αγαπητέ μου και όχι για το σύνολο του ελληνικού λαού. Ωραίαααα, διοριστήκατε από τον εσωστρεφή Πρωθυπουργό μας στη θέση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, μετά τον κ. Βουλγαράκη που λίγο ακόμα και θα καιγόταν ζωντανός στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου. Και τι καλό κάνατε κύριε Πολύδωρα, μέχρι στιγμής?

- Αμολάτε τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, να δέρνουν συλλήβδην και αδιακρίτως πολίτες και να πετούν δακρυγόνα σε κεντρικούς δρόμους, που εμείς οι μαλακο-πολίτες ζούμε κάθε μέρα τουλάχιστον για ένα οκτάωρο, όταν προσπαθούμε να βγάλουμε τον επιούσιο και οι δυνάμεις ασφαλείας από κάτω, μας κάνουν τη διαβίωση αδύνατη, μαζί με τον αποκλεισμό των οδών λόγω της εκάστοτε πορείας!

- Δεν κάνετε μια επιχείρηση σκούπα, να μαζέψετε και να αποκαλύψετε τους αντιεξουσιαστές κουκουλοφόρους, που κάθε εβδομάδα, βγάζουν τα απωθημένα τους μαζί με το φοιτητικό κίνημα που έχει εξεγερθεί, αλλά εκεί μας κάνετε να βλέπουμε το ίδιο έργο κάθε Πέμπτη και ειλικρινά το βαρεθήκαμε κύριε Υπουργέ μου.

- Αφήνετε την Ελληνική Αστυνομία ξεβράκωτη στη κυριολεξία, νουθετώντας τη με μ@λ@κίες(!). Πολιτικός είστε, δεν γεννηθήκατε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για να ξέρετε τι θα κάνετε σε καταστάσεις κρίσεως, αλλά εσείς εκεί στο ύψος σας στη Κατεχάκη, εφιππεύετε ακάθεκτος προς την νίκην των ελληνορθόδοξων νοικοκυραίων... (Που σαι Λιακόπουλε να του στήσεις αδριάντα ή να του αφιερώσεις το νέο σου βιβλίο για την Φυλή των ΕΛ)!!!

- Με τόσο στρες και πίεση που υφίστανται οι δυνάμεις κρούσης κάθε εβδομάδα που τους τρώει η ορθοστασία, οι προπυλακισμοί και ο τσαμπουκάς των εμπλεκομένων στις συμπλοκές, αυτοί οι άνθρωποι που έχουν και σπίτια, οικογένειες, παιδιά και συζύγους, πως στο διάτανο, θέλετε να αντιδρούν? Με "άμυνα εις τον κύβο" κύριε Υπουργέ μου? Έλεος! Προχθές ήταν που ο Άγνωστος Στρατιώτης έγινε παρανάλωμα του πυρός και δεν υπήρχε από τους επιτελείς σας σχέδιο προστασίας των Εθνικών μας Μνημείων σε τέτοιες περιπτώσεις... Διότι όπως έλεγε και ο Δικτάτωρ Παπαδόπουλος κάποτε, "επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων"! Μπαρμπούτσαλα...

- Οι φοιτητές μας καλώς η κακώς, έχουν πάρει το άρθρο 16 πατριωτικά και με την εξέγερσή τους δεν καταλαβαίνουν πως ρίχνουν νερό στο μύλο των βολεμένων καθηγητών και πρυτάνεων στα ελληνικά πανεπιστήμια, που με την ιδιωτική πρωτοβουλία, φοβούνται μη χάσουν τα καπιτάλια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεν τρώνε με δέκα μασέλες και αυτοί από το Ελληνικό Κράτος! Οι φοιτητές, κύριε Πολύδωρα, είναι νέοι και το αίμα τους βράζει ως γνωστόν τις πάσι. Αν δεν διεκδικήσουν τα αιτήματά τους μαχητικά τώρα, πότε θα το κάνουν, όταν 35αρήσουν και αρχίσουν να πονάνε τα κόκκαλα και να έχουν και τα κουτσούβελα από πίσω να σέρνουν? Όχι, τώρα είναι η ώρα τους να δείξουν τη ταυτότητά τους στο κοινωνικό σύνολο και αυτό κάνουν με τον πιο ορμητικό τρόπο.

Ζήτημα Δεύτερο: Ότι μπορείτε, κάνετε κύριε Υπουργέ μου, το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Και υποτίθεται, πως προβαίνει σε ανασχηματισμό ο κ. Πρωθυπουργός και κάνει μια αλλαγή σε πρόσωπα που, όπως εσείς, τσιτσιρίζονται με το χάος που επικρατεί. Και ποιούς να βάλει ως αντικαταστάτες? Χμ... Εσάς έχει, με εσάς πορεύεται, δυστυχώς!!! Ο Γιώργος ο κουφός, καλά είναι εκεί που είναι, ΥΠΕΧΩΔΕ με ρυθμούς χελώνας. Η Μαριέττα, παλληκάρι μανιάτικο, πάει να γίνει οσία στο τέλος (ας μπορούσε να κάνει κι αλλιώς), η Ντοράκλα, ΥΠΕΞ, περιμένει πότε θα ανοίξει η πόρτα της διαδοχής να γίνει το Νο1 και επισήμως πια, ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος, καραδοκεί στη γωνία για να βάλει τρικλοποδιά στην Ντοράκλα. Ο Έβερτ μας τελείωσε καιρό τώρα. Ο Προκόπης είναι ωσάν το μυρμήγκι, εργάζεται στο καθήκον και ο Αλογοσκούφης εάν βγάλει άκρη με τα δημοσιονομικά μας, να με χαιρετήσετε κλέφτικα! Ποιός θα τους διαδεχθεί κύριε Καραμανλή μου? Στο βάθος κήπος και άλλα φυτά που λέμε...

Ζήτημα Τρίτο: Ξέρετε κύριε Υπουργέ μου ποιό θέμα με συγκίνησε περισσότερο απ΄όλα τελευταία? Θα σας πω αμέσως. Το γεγονός ότι στην οδό Λύδρας στη Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία, η Κυπριακή Κυβέρνηση προέβη σε μονομερή κατεδάφιση του οδοφράγματος εκεί. Έχω πάει εκεί και είχα πάθει τη πλάκα μου μιλάμε, από τη συναισθηματική φόρτιση που με διακατείχε όταν πριν λίγα χρόνια βρέθηκα στην πολύπαθη και ηρωϊκή Κύπρο μας. Αυτό είναι πολιτική πράξη κύριε Πολύδωρα, αυτό έχει αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή η κίνηση έχει θάρρος και πολιτική βούληση για περαιτέρω.

Τρίτη και 13 σήμερα και μια "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχειν δια τα προλεγόμενα. Καλήν ημέραν άπαντες! Μ.

14 comments:

An-Lu said...

Μπουμπούκι μου γλυκό, καλημεσημερούδια!
Καλά τα λες...αλλά δεν σε διαβάζουν αυτοί που θα έπρεπε...

Marialena said...

Βρε καλώς τη γοργονίτσα μου!!! Εγώ τα λέω, γιατί από το πολύ το που δεν μιλάμε, την τρώμε τη μπανάνα και πες μου τι καταλαβαίνουμε...

Δεν πειράζει κορίτσι μου, επειδή δεν είχε γυμνές το μενού σήμερα, είπα να πω την άποψή μου για να ξεσκάσω! Αυταααά και άλλα πολλά!

Anonymous said...

Σε χαιρετώ...
γράφεις "Προχθές ήταν που ο Άγνωστος Στρατιώτης έγινε παρανάλωμα του πυρός και δεν υπήρχε από τους επιτελείς σας σχέδιο προστασίας των Εθνικών μας Μνημείων σε τέτοιες περιπτώσεις..."
Όχι ακριβώς.. το σπιτάκι του στρατονόμου κάψανε τα παιδιά... και το σπιτάκι δεν έχει σχέση με το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, ούτε με τον Επιτάφιο του Περικλή βεβαίως βεβαίως, εκτός και αν μου ξεφεύγει κάτι. Για τι σχέδιο προστασίας γράφεις κοπέλα μου; Το μνημείο ζει και βασιλεύει μέσα στην κακοσυντηρημένη (από τους κηπουρούς του ΔΑ και όχι το ΥΠΠΟ) μιζέρια του αγαπητή. Όσο περνά ο καιρός όλο και κάτι θα χάνει... κανένα πόδι για παράδειγμα. Αλλά αυτό ποιους ενδιαφέρει; Κανέναν απολύτως.
Κατά τ' άλλα καλά τα γράφεις!

Marialena said...

Καλησπέρα και καλοσώρισες στη σελίδα μου je! Όχι λάθος δεν κάνεις και προφανώς δεν το διατύπωσα καλά και ορθά το επεσήμανες. Χρησιμοποίησα μια πιο γενική περιγραφή, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσω για το σπιτάκι του Εύζωνα που κάηκε. Σωστά λες και σ' ευχαριστώ για την επισήμανση. Φαίνεται πως όσο ανεβαίνει κανείς τα κλιμάκια της εξουσίας, τόσο τείνει να μην βλέπει γύρω του τι επικρατεί, κυρίως τα κακώς κείμενα, γιατί μέσα στη Βουλή, προφανώς πίνουν νερό από τη Πηγή της Μνημοσύνης και της Λήθης. Τι να πω???

Anonymous said...

Προσοχή --> Ακολουθεί άσχετη σημείωση προς την Μαριαλένα
Μία καλοπροαίρετη παρατήρηση. Αν κάποιος θέλει να ακούει μουσική ενώ σου απαντά, πρέπει να ακούει ντε και καλά τη μουσική που του προτείνεις εσύ; Δεν μπορώ να βρω τρόπο να την σταματήσω.
Ευχαριστώ

Φίλιππος said...

Υπέροχα τα λες, αλλά σαν Έλληνας, δεν πάυω να αναρωτιέμαι: μήπως υπάρχει κάποιο καταχθόνιο σχέδιο ξένων ιμπεριαλιστών ενάντια στην τιμημένη γενιά των απογόνων του Λεωνιδα;

Έχουμε πάθει σαν έθνος μαζική παράκρουση;

Ιδιωτική παιδεία υπάρχει παντού, σπάνια όμως υποσκελίζει την δημόσια... Ή μήπως πρέπει να έχουμε σαν παράδειγμα την Κούβα και την Βόρειο Κορέα....

Ακόμη πιο απίστευτη είναι η έκταση που δίνουν τα ιδιωτικά κανάλια σε αυτό το καρνάβαλο. Τώρα έβλεπα την κυρία εφοπλιστού Τρέμη με την κυρία τραπεζιτη Σταή να ορύονται ότι εργατιά αγροτιά ενωμένη σα γροθιά... μαζί με το φοιτηταριό ετοιμάζονται να μπουκάρουν στις Βερσαλλίες και να εγκαθιδρύσουν έναν νέο επαναστάτη Ροβεσπιέρο ροπαλοφόρο χουλιγκάνο.

Όπερ μας οδηγεί σε δύο εναλλακτικές:

1) Mας πείραξε η ζέστη και όλοι λέμε μ@λ@κιες
2) Για όλα φταίνε οι Εβραίοι.

Marialena said...

@ je: Ακολουθεί καλοπροαίρετη απάντηση στο ερώτημά σου: Πολύ απλά αφού δεν σε εκφράζει η μουσική που συνοδεύει τη σελίδα μου, κλείσε τα ηχεία αγαπητέ μου και ο ήχος δεν θα σ' ενοχλεί πλέον!

@ Ζαρατούστρα: Καλοσώρισες και συ με τη σειρά σου στη σελίδα μου! Δεν αποκλείω τίποτα για την συνομοσία κατά του ένδοξου Ελληνικού έθνους, αλλά μήπως φταίει τελικά η Τουρκοκρατία?

Αφού κάτι πρέπει να φταίει σώνει και καλά εκτός από το ίδιο μας το κεφάλι, μπορεί να φταίει και ο Θεός ο ίδιος, με μας τους ανεγκέφαλους! Ή μάλλον οι Εβραίοι!

museologist said...

"Άμυνα εις τον κύβο"!!! χαχαχαχα, τι χάνω ρε που δεν βλέπω ειδήσεις!

να είσαι καλά Μαριαλένα!

Marialena said...

Καλημέρα! Εσείς εκεί έχετε τον Tony the PM, που τρώγεται αν θα προλάβει να εγκρίνει το εξοπλιστικό πρόγραμμα Trident στο House of Commons! Καλύτερα αγαπητέ μου Μουσειολόγε που δεν είδες ειδήσεις από ελληνικό κανάλι, γιατί δεν θα γλύτωνες την αγανάκτηση από τα πρώτα πέντε λεπτά!

Anonymous said...

Μαριαλένα μού απαντάς "Πολύ απλά αφού δεν σε εκφράζει η μουσική που συνοδεύει τη σελίδα μου, κλείσε τα ηχεία αγαπητέ μου και ο ήχος δεν θα σ' ενοχλεί πλέον!"
Δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν με εκφράζει ή ενοχλεί η μουσική της σελίδας σου. Απλά ένα "customer service" σχόλιο έκανα. Να 'σαι καλά.

Marialena said...

Σε περίπτωση που δεν κατάλαβα το ύφος του σχολίου σου για τη μουσική που συνοδεύει τη σελίδα μου. ζητώ προκαταβολικά συγνώμη. Παρόλα αυτά αν το περιεχόμενο των Στιγμιοτύπων σε εκφράζει θα χαρώ να σε ξαναδώ να εκράζεις την άποψή σου γι' αυτά που δημοσιεύω εδώ.

Να σαι και συ καλά, σ'ευχαριστώ!

Eneekay said...

Έχω υπάρξει, μαζί με πολλούς άλλους φυσικά, τιμητικά "δακρυγονωμένος" από τους σωματοφύλακες του κυρίου Πολύδωρα Ρισελιέ. Φυσικά αμύνονταν οι δυνάμεις δημόσιας τάξης, από τους φοιτητές που θα μπορούσαν να τους σκοτώσουν, πνίγοντάς τους με τα δάκρυα ή το αίμα τους. ζαρατούστρα δυστυχώς αμφιβάλλω για το αν η ιδιωτική παιδεία σπάνια υποσκελίζει την δημόσια... Δεν είναι μόνο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και τα ιδιωτικά συμφέροντα που μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στα δημόσια πανεπιστήμια. Όσο για τα κινήματα, δεν ξέρω αν πολεμούσαμε έχοντας συναίσθηση του που ακριβώς θέλαμε να φτάσουμε ή τι συνέπειες είχαν οι πράξεις μας και αν ήταν σωστές, αλλά τουλάχιστον δείξαμε ότι υπάρχει κόσμος που δεν καταπίνει τον κάθε κυβερνητικό νόμο αμάσητα!

Marialena said...

@ Eneekay: Καλοσώρισες στη σελίδα μου και στα μπλογκς Eneekay! Σε ευχαριστώ για την άποψή σου, δέχομαι ότι η κινητοποίηση μεγάλου ποσοστού του φοιτητικού κινήματος, έγινε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Και ιδεολογικά το σέβομαι αυτό κατά πολύ.

Όμως το λες και συ ο ίδιος, προστατέψτε το πανεπιστήμιο από τα γεράκια που το μέμφονται και δεν λογιαριάζουν κανέναν και μετά η ιδιωτική εκπαίδευση θα τραβήξει τον δρόμο της ανεξάρτητα από εσάς.

Eneekay said...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Ναι, είναι η αλήθεια πως δεν προστατεύουμε αρκετά καλά το πανεπιστήμιο. Και ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε συλλογική ταυτότητα ως φοιτητές, αλλά διαμερισματοποιούμαστε σε παρατάξεις και μικροπολιτικές και εγωιστικές(κυρίως) ιδεολογίες. Αλλά αυτό είναι μια γενικότερη τάση στην χώρα μας. Τέλος πάντων, θέληση χρειάζεται. Ελπίζω να την βρούμε κάποτε!