Saturday, March 24, 2007

Μοτό εκδρομή στη Λίμνη Μαραθώνα

Για περισσότερο από ένα μήνα τώρα που ο Χοντούκιος βρίσκεται στην κατοχή μου, η επιθυμία μου να πάμε κάποια κοντινή εκδρομή στα πέριξ, όλο και μεγάλωνε όσο ο καιρός καλυτέρευε! Το περασμένο σ/κ δεν κατορθώσαμε να μαζευτούμε, αλλά αυτή τη Κυριακή υπήρχαν και άλλα μέλη του Scooter Club Hellas, που ήθελαν να πάμε για μια βόλτα κι έτσι το ραντεβού μας κανονίστηκε για την Κυριακή το πρωί με προορισμό τη Λίμνη του Μαραθώνα και τη γύρω περιοχή.

Έβαλα και τη φόρμα που είχα αγοράσει πρόσφατα του apres ski για να μην κρυώσω μαζί με ισοθερμικό καλσόν από μέσα, μποτάκια, το φούτερ του scooter club, γέμισα με βενζίνα το σκούτερ και έτοιμοι είμασταν να εξορμήσουμε!

Image Hosted by ImageShack.us

Φτάσαμε στη Λίμνη του Μαραθώνα μετά από σύντομη διαδρομή στην Εθνική, κόβωντας δρόμο από τον Άγιο Στέφανο και πάνω από το φράγμα καθήσαμε στη καφετέρια για να απολαύσουμε τη θέα και τον πρωϊνό καφέ μας. Λιακάδα και αεράκι επικρατούσαν στη λίμνη και ο κόσμος συνέρρεε, όσο περνούσε η ώρα. Στη συνέχεια, φύγαμε για περιήγηση στα τριγύρω χωριά, Γραμματικό, Βαρνάβα ενώ εξελισσόταν και το Ράλλυ Άνοίξεως κιόλας στις ορεινές διάδρομες που πηγαίναμε και μάλιστα πολλές φορές συμβαδίζαμε με τα υπέροχα σαραβαλάκια που μας άφηναν με το στόμα ανοικτό από το μεράκι των ιδιοκτητών τους να τα συντηρούν και να τα τρέχουν σε αγώνες με αντίκες!

Image Hosted by ImageShack.us

Στη συνέχεια, φύγαμε από Μαραθώνα για Νέα Μάκρη και από εκεί στον Άγιο Πέτρο στη Πεντέλη, όπου στρίψαμε και περάσαμε όλο το βουνό, γυμνό και αποψιλωμένο δυστυχώς, μέχρι τη Νέα Πεντέλη και μετά από κει σιγά σιγά πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Μετά από δύο ώρες πάνω στη μηχανή συνεχούς οδήγησης, με την εξάρτηση που φορούσα, είχα κυριολεκτικά ψηθεί! Απαραίτητη μια στάση καθ' οδόν, να ανασάνω και να ανοίξω λίγο το μπουφάν για να πάρω αέρα. Με 21 βαθμούς έξω, εγώ ήμουν ντυμένη για τα χιόνια εν μέσω Ανοίξεως!!! (Δεν θα το ξανακάνω, την επόμενη φορά πιο άνετο ντύσιμο!)

Image Hosted by ImageShack.us

Επιστρέφοντας σπίτι το μεσημέρι είχα διανύσει 125 χλμ συνολικά και το Honda μου έκαψε 3 ευρώ αμόλυβδη για όλη τη διαδρομή. Περιμένω την επόμενη ευκαιρία για να οδηγήσουμε στα βουνά και να απολαύσουμε με αυτόν τον τρόπο ένα κομμάτι από τη Φύση!


Καλό εκδρομικό σαββατοκύριακο! Μ.

(c) all photos by Scooter Club Hellas, 2007

17 comments:

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα
με τα όμορφά σου

Είσαι και πολύ πρώτο παιδί

Καλό Σ/Κ

Marialena said...

Καλησπέρα Καπετάνιε μου! Καλό εορταστικό σ/κ του Ευαγγελισμού σου εύχομαι και μη ξεχάσεις να βάλεις τη σημαία μας την Ελληνική στο μπαλκόνι, σε πείσμα όλων των μηδενιστών που μας επιτίθενται.

Φιλιά, να σαι καλά, Μ.

adaeus said...

Πάντα τέτοια. Βόλτες, φύση έστω και με υπερθέρμανση ;-).

Marialena said...

Καλησπέρα Adaeus! Ναι, ναι βόλτα, φύση και σωστό ντύσιμο (όσο μπορώ να προβλέψω τον καιρό βέβαια), γιατί έβρασα σου λέω και αν δεν έπαιρνα μια ανάσα στη σκιά, δεν μπορούσα να συνεχίσω την οδήγηση!

Η άνοιξη προσφέρεται για τέτοια, εσύ πηγαίνεις καμμιά εκδρομούλα?

Χρήστος Αθανάσουλας said...

...καλούς δρόμους να έχεις ομορφούλι!

panagiota said...

Αυτο ειναι ζωη!!!Ελευθερια σε συνδιασμο με την φυση.
Καλησπερουδια κι απο'δω!

Marialena said...

@ Alas: Καλά ταξίδια για το ταξίδι και όχι τον προορισμό να έχουμε Χρήστο μου, για το ταξίδι αξίζει!

@ Παναγιώτα: Συμφωνώ και επαυξάνω, έστω και σε δόσεις μεγέθους σφηνακίου ενίοτε. Μακάριοι οι ασθενείς και οδοιπόροι που αμαρτία ουκ έχουν... (άσχετο μα και σχετικό). Φιλιά πολλά!

adaeus said...

Πηγαίνω, αλλά ποτέ με μηχανή! Ως ελεύθερος επαγγελματίας, δεν διακινδυνεύω πεσίματα. Εξ άλλου ο γέρος θα πάει είτε από πέσιμο, είτε...

Marialena said...

Χτύπα ξύλο βρε Adaeus! Ούτε το ένα να σε βρει, μα ούτε και το άλλο...

Τη φύση μπορείς να την απολαύσεις με πολλούς τρόπους άλλωστε, αρκεί να έχεις την όρεξη και τη διάθεση!

Άκου εκεί "γέρος", τς,τς,τς... έχεις χρόνια ακόμα μπροστά σου!

mat said...

Πάντα τέτοια και να τον χαίρεσαι τον Χοντούκιο ;)

Marialena said...

Καλησπέρα φίλε Ματ. Σ'ευχαριστώ και ελπίζω να απολαμβάνεις και εσύ τις μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις σου εκτός των τειχών με το "alter ego" σου! ;-D

adaeus said...

Φυσικά, αφού κρατιέμαι μια χαρά!!!!

Marialena said...

Κοίτα αγαπητέ Adaeus, μια μας λες ότι είσαι "γέρος", μια "τζόβενο", αποφάσισε χρυσό μου που ανήκεις, γιατί προσωπικά με μπερδεύεις με τις δηλώσεις σου (χαρ,χαρ,χαρ σε πειράζω!) Προχώρα και μη μασάς...

adaeus said...

Δεν έχεις ματαδεί γέρο που κρατιέται καλά? χεχεχε

Marialena said...

Απαπαπαπά, ο σούπερ "παππούς ξαναχτυπά" ή μου φαίνεται? Έχω, έχω που να μην είχα δει, Adaeus μου και άλλο περίμενα και άλλο μου βγήκε το πλάσμα το 50+. Φτου σκόρδα, άμα αισθάνεσαι νέος να το δείχνεις και να μην ξεχνάμε, "εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης"! (αυτό γιατί το αμόλησα τώρα, άσχετο!!!) Ωχ, με αυτά που μου λες, τι να κάνω, σοκάρομαι...

adaeus said...

Ναι όντως είναι σοκαριστικό θέαμα ένας γέρος που κρατιέται καλά κι αισθάνεται νέος! Μάκια, καληνύχτες.

Marialena said...

Βρε μανία με το γέροςςςςς... πω,πω!Καλημέρα Adaeus μου, να σαι καλά!