Tuesday, May 09, 2006

Αγεωγράφητοι Αμερικανοί

Image Hosted by ImageShack.us

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι νεαροί Αμερικανοί τείνουν να είναι αγεωγράφητοι, όχι μόνον για τις υπόλοιπες χώρες, αλλά και στην ίδια τους την πατρίδα, μη γνωρίζοντας που βρίσκεται η πολιτεία της Νέας Υόρκης ή του Όρεγκον για παράδειγμα.

Θυμάμαι πως όταν η καλύτερή μου φίλη που είναι Αμερικανίδα, μου έστειλε στην αρχή της γνωριμίας μας εδώ και είκοσι χρόνια, ένα δώρο για τα Χριστούγεννα από την πολιτεία του Ουισκόνσιν όπου μένει, συμπεριέλαβε ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι με χριστουγεννιάτικο θέμα, γιατί κατά πως μου έγραφε "η Ελλάδα είναι τροπική χώρα" και γι' αυτό μου έστειλε και το ανάλογο μπλουζάκι τότε (!!!). Θυμάμαι ακόμα σε επισκέψεις μου στην Αμερική παλιότερα, όταν άκουγαν τη λέξη "Ελλάδα" αυτό που συνήθως ήξεραν ήταν η Μύκονος και τα πιάτα που σπάγανε σαν τουριστική ατραξιόν σε κάποια εστιατόρια...

Είναι δε γελιοδέστατο ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο ίντερνετ, που καταγράφει μέρος τηλεοπτικής εκπομπής που στο δρόμο οι περαστικοί καλούνται να δείξουν με ένα βελάκι στο χάρτη, που βρίσκεται το Ιράκ και άλλοι δείχνουν στην Αφρική, άλλοι στη Ρωσία και άλλοι στην Αυστραλία(!!!)

Στο συγκεκριμένο άρθρο από το National Geografic θα διαβάσετε αναλυτικότερα τι έδειξε η συγκεκριμένη έρευνα και σας παρακαλώ, μην τραβάτε τα μαλλιά σας όσο το διαβάζετε, γιατί δεν σας φταίνε σε κάτι τα καϋμένα για την ασχετοσύνη των συμπαθών (κατά τ' άλλα) Αμερικανών!

9 comments:

Λαμπρούκος said...

Σιγά το καινούριο.

Δε ρωτάς όμως και ένα ελληνόπουλο πότε έγινε η μικρασιατική καταστροφή να δούμε τι θα σου απαντήσει?

Dellaporta said...

@Λαμπρούκο

Το 1922 έγινε και πίστεψέ με η ασχετοσύνη των Ελλήνων δεν πιάνει καράφα μπροστά στους Αμερικάνους!

Για να μην αναφέρω το περιστατικό με τον Ιρλανδό φαντάρο που έψαχνε το Κόσσοβο ... στο Ρέντη.

@Marialena

Πολύ καλό το post. Γελάσαμε και απόψε. Ο στίχος του Jackson με έστειλε μιλάμε ...

Marialena said...

@ Λαμπρούκος: μην ακούω τέτοια από σένα ωρέ τρελλό πιθήκι, γιατί θα τα ακούσεις που θα τα ακούσεις και από άλλους όπως η Μαρία, για την διαπίστωσή σου περί αντιστοιχίας Ελλήνων και Αμερικανών, γιατί δεν ισχύει με τίποτα! Ούτε σαν μέγεθος χώρας συγκρινόμαστε, ούτε σαν ανομειογένεια πληθυσμών. Ότι υπάρχουν νέα παιδιά που δεν ξεχωρίζουν το 1821 από το 1940 ναι, αυτό συμβαίνει, αλλά όχι και τη Μικρασιατική Καταστροφή βρε αδελφέ! Δες πόσοι έχουν ρίζες από κει να δούμε αν το ξέρουν ή όχι, μην τρελλαθούμε τώρα!

@ Μαρία: Σωστή η παίχτρια, μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι! Ο στίχος που βλέπεις είναι ένα από τα μότο μου εδώ και χρόνια και συνεχίζει να με εκφράζει μέχρι και σήμερα, όπως και ο αντίστοιχος στο The Write Stuff.

ηω-λιθικός said...

Tι πειράζει που είναι αγεωγράφητοι.. Αφού είναι Αμερικάνοι....!!

Serenity said...

Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ένα πράγμα τους ενδιαφέρει κι αυτό είναι η οικονομική δύναμη; Και μ'αυτή σου αλλάζουν τη γεωγραφία, το πολιτικό καθεστώς, την οικογενειακή σου κατάσταση, τη ζωή σου ολόκληρη... Δεν 'κολλάνε' σε τέτοιες 'λεπτομέρειες' οι Αμερικάνοι.

Unknown said...

Μαριαλένα μου γλυκιά καλησπέρα.
Οι αμερικάνοι έχουν μεγάλη πλάκα
ρώταμε να σου πω.
Το πιο όμορφο είναι το τελευταίο
του ιολιθικου.
δεν χρειάζεται να πεις η να γράψεις
κάτι άλλο, αφού είναι αμερικάνοι
αυτό τα λέει όλα.
τι ιστορία να ξέρουν, αφού είναι
ένα έθνος μεταναστών
και ο κάθε Μπους τους λέει
ότι είναι οι εκλεκτοί του θεού
και αυτοί το πιστεύουν.
τι ψάχνεις λοιπόν να βρείς
Μαριαλένα μου γλυκιά ?

Καλημέρα!

Unknown said...

Γεια σου γλυκιά μου Βίλλυ
με την καινούργια σου Φώτο.
είσαι μια κούκλα.

Καλημέρα!

Serenity said...

@ Sailor: Ω, ευχαριστωωωωωώ... (Πειραματίζομαι μ' αρκετές αλλαγές τώρα τελευταία...) Καλημέρα πέρα για πέρα!

Marialena said...

Ένα πράγμα βρε παιδιά, αφού δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα, θέλουν να διαφεντεύουν τον κόσμο και να ορίζουν τις τύχες άλλων λαών? Αχαχούχα...

Όντως ο Ιολιθικός τα πε όλα με το τελευταίο του σχόλιο!!! Πριγκηπέσσα με γεια τη φωτό, άλλη το πρωί και άλλη το βράδυ, μα ποιά είστε μιλάμε!!! Καλημέρα Ναυτάκο μου εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, ΟΛΕ!