Thursday, May 25, 2006

Καλοκαιράκι έχει η καρδιά μου...

... και στη καρδιά μου καλοκαιράκι, που έλεγε και ένα γλυκανάλατο τραγούδι των 70'ς νομίζω. Καλοκαίριασε ήδη Μαγιάτικα. Η άνοιξη που με τόσο προσμονή περιμέναμε τον Μάρτη, έκανε τις τρέλλες της τον Απρίλη, μπήκε με φόρα το Μάη και τώρα πριν προλάβουμε να χαρούμε τη γλύκα της για λίγο ακόμα παραδίδει σκυτάλη στο καλοκαίρι του 2006.

Μ' αρέσει το καλοκαίρι σαν εποχή. Ίσως περισσότερο από την ξεσηκωσιάρα άνοιξη γιατί με απελευθερώνει, με προκαλεί και με πυρώνει. Τα ρούχα αφήνουν σιγά σιγά το κορμί μου πιο ελεύθερο, αποκαλύπτοντας μέρη του σώματός μου που το χειμώνα απλά δεν βολεύει και καλύπτονται από τα ρούχα, είμαι και κρυουλιάρα συν τις άλλοις. Άρχισα να απολαμβάνω τη θέα της γάμπας μου με ψαράδικα ή φουστίτσες, τα μπρατσάκια έξω και το ντεκολτέ να βγαίνει στον αέρα (όχι ότι ξεχυλίζει, μην φανταστείτε στυλ Πάμελα Άντερσον και τέτοια, καμμία σχέση ο σωματότυπός μου). Αξεσουάρ να συμπληρώνουν χρωματικά τη διάθεση, καπελάκια οπωσδήποτε και σε λίγο καιρό τα μπουστάκια για την παραλία ασορτί με τα σορτσάκια και τα παρεό. Τέλεια! Τώρα με το τάι τσι είμαι και σε καλή φόρμα, έχω χάσει και κάτι παραπανίσια κιλάκια απ' το χειμώνα και το ασπρουλί-ροζ δέρμα μου γίνεται σιγά σιγά ξανθωπό (το μαύρο στη γκάμα μου δεν περιλαμβάνεται).

Τσάι παγωμένο στο μπαλκόνι, μουσικούλα στο κασσετόφωνο, δειλινά μπροστά από το πεύκο μου στο σπίτι όπου ακούω τα πουλάκια να κελαϊδάνε και το φως να παιχνιδίζει με τις πευκοβελόνες. Πότισμα του κήπου τακτικά, χάδι και λογάκια στα λουλούδια, βραδυές μοναχικές στο σκοτάδι αντίκρυ της σελήνης που προβάλλει πάνω από τον απέναντι λόφο και την Αθήνα στο βάθος. Τζιτζίκια, ζέστη, κεράσια, νερό στα πόδια για δροσιά. Βόλτες με τ' αμάξι στις παραλίες που μ' αρέσουν απόγευμα ή πρωί, στον κόλπο των Αλκυονίδων. Οδήγηση στα στροφιλίκια προς Αλεποχώρι, βόλτες στο Σαρωνικό σούρουπο, μουσική, ανεκπλήρωτοι έρωτες, καϋμοί και βάσανα, ονειροπωλήσεις, εμπνεύσεις, άλλο ένα καλοκαίρι έρχεται...

Image Hosted by ImageShack.us
Αύγουστος 2004, (έχω πάρει και λίγο χρώμα καλοκαιρινό),τότε που ξεκίνησα το blogging, το θυμάμαι σαν όμορφη εποχή, φέτος θέλω να είναι ακόμα καλύτερο, Μ.
photo by Martin Dunleavy, 2004 (thanks chap!) ;-}

9 comments:

Κωστής Γκορτζής said...

AYTO είναι χαμόγελο! :-)

Mirandolina said...

Τα καλύτερα καλοκαίρια δεν τα ζήσαμε ακόμη, να σαι σίγουρη!

Marialena said...

Καλημέρες πολλές και αγαπουδερές και στους δυό σας! Μ.
Love will save the day...

An-Lu said...

Φέρνω παγάκια!΄Περίσσεψε καθόλου παγωμένο τσάι?

Marialena said...

An-lu, Φτιάχνω και άλλο άμα θες, τι γεύση προτιμάς, με λεμόνι ή ροδάκινο?

άρχοντας Κώστας said...

εγώ πάλι όταν βλέπω το χαμόγελό σου αισθάνομαι καλύτερα...

take care!

Marialena said...

Κωστή μου, whatever doesn't kill us, makes us stronger!

Και για μένα ισχύει το ίδιο, όταν ξέρω πως somewhere over the rainbow, there's somebody who sends a caring thought my way!

Greetings, Μ.

Unknown said...

Καλό καλοκαίρι λοιπόν !

Marialena said...

Επίσης Καπετάνιε μου, με το καλό!