Tuesday, May 22, 2007

21 Ιουνίου 2007: Το blogme.gr στο εδώλιο



Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος ξεκίνησε στα τέλη του 2005 έναν από τους πρώτους ελληνικούς aggregators, όπου σιγά σιγά ελάμβανε ολοένα και μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας από όσους ήθελαν να πληροφορούνται για τις καθημερινές δημοσιεύσεις των ελληνικών ιστολογίων.

Μετά από πρόσκληση του Αντώνη συμμετείχα στις πρώτες τότε, 20 εγγραφές στο blogme.gr, όπως οναμάζονταν η προσπάθειά του αυτή παρακολούθησης και καταγραφής των ελληνικών μπλογκς. Τα εγγεγραμμένα μέλη με την πάροδο του χρόνου, ολοένα και αυξάνονταν, μέχρις ώτου η είδηση ότι γνωστή τηλεοπτική παρουσία που δραστηριοποιείται και στις εκδόσεις με εθνικιστικό περιεχόμενο, μήνυσε το blogme.gr για φιλοξενία ιστοσελίδας που ως αντικείμενό της έχει τη σάτυρα του εν λόγω τηλεπροφήτη. Έκτοτε, ο κ. Τσιπρόπουλος εσύρθη σε έναν απίστευτο δικαστικό Γολγοθά, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διατηρήσει ζωντανό το δημιούργημά του και να φτάσει στις 21 Ιουνίου, να περάσει από δίκη, μηνυόμενος από τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Ο Παναγιώτης Βρυώνης, εξεκίνησε μια προσπάθεια συλλογής υπογραφών συμπαράστασης προς τον κ. Τσιπρόπουλο μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, την οποία θα την βρείτε ΕΔΩ, για να υπογράψετε για την συμπαράστασή σας στον αγώνα του Αντώνη.

Δηλώστε με όποιον τρόπο μπορείτε, την αντίθεσή σας στις φασιστικές προθέσεις φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδύκτιο, αλλά και στην πραγματική μας ζωή. Πείτε ΌΧΙ στην προσβολή του δικαιώματος του εκφράζεσθαι μέσα από την συμπαράστασή σας, ηθική ή άλλη προς τον μηνυόμενο κ. Τσιπρόπουλο.



Ο κάθε κ. Λιακόπουλος, που περίτρανα προς όφελος των εκδοτικών και άλλων δραστηριοτήτων του, βαυκαλίζεται των ιδανικών της Ελληνικής φυλής και των διδαχών της Ορθοδοξίας μέσα από δικές του θεωρίες και μυθεύματα, είναι ώρα να μάθει πως "οι καιροί ου μενετοί" και "ο καιρός γαρ εγγύς" για να αντιληφθεί τον αντίκτυπο των δόλιων πράξεών του προς ένα τρίτο πρόσωπο που μήνυσε γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αλλιώς, στην σκεπτόμενη κοινωνία που δεν απευθείνεται στους φιλιππικούς του!




Κύριε Λιακόπουλε, θα έπρεπε να ντρέπεστε ως πολίτης αυτής της χώρας και ως δημόσιο πρόσωπο, για τον διασυρμό και την ψυχική και όποιαν άλλη ταλαιπωρία υποβάλλατε έναν συμπολίτη σας που ουδέποτε σας έβλαψε καθ' ουδένα τρόπο.


Εύχομαι η αλήθεια να λάμψει περίτρανα στις 21 Ιουνίου!

Links: FunEL-βαρύ πακέτο ++Ευλόγησον!++

Μια ακόμα απόγονος των ΕΛ, 21/05/2007

12 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Εκτος απο τις υπογραφες θα πρεπει να ειμαστε ολοι μας στη δικη...

Marialena said...

Η ισχύς εν τη ενώσει Νίκο μου! Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά ενωμένοι, ενάντια στην αδικία...

adaeus said...

Και υπέγραψα και υποστηρίζω όσα λες. Οταν ο κάθε Λιακόπουλος μπορεί να γίνεται επιχειρηματίας, προσπαθώντας να πλασάρει αυτά που πρεσβεύει, χρησιμοποιώντας τηλεοπτικές συχνότητες που έχει παραχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο, τότε χάνει και η λογική και η νομιμότητα την σημασία τους.

Marialena said...

Καλή σου μέρα Ανδρέα μου. Η γνώμη σου είναι πολλή σημαντική, καθότι ως νομικός μπορείς να τεκμηριώσεις και τα σημεία εκείνα που η υπόθεση αυτή στηρίζεται. Να σαι καλά και καλόν θα ήταν να προωθήσουμε το μήνυμα σε ακόμα περισσότερους ενδιαφερόμενους! Σε φιλώ.

MenieK said...

Ναι, όλοι πρέπει να υπογράψουμε! Ας διατηρήσουμε κι ένα χώρο στη ζωή μας χωρίς περιορισμούς, απαγορεύσεις, λογοκρισίες και αναστολές.

Marialena said...

@ MenieK: Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι που είμαστε, τα όρια στον εαυτό μας μπορούμε και οφείλουμε να τα βάζουμε εμείς, εγώ υποστηρίζω πως από εμάς ξεκινάνε και καταλήγουν όλα. Λάθος άνθρωπο διάλεξε για να επιτεθεί ο θιγόμενος...

Καλή σου μέρα!

Anonymous said...

Παντως κυρια μου βλεπω οτι μια χαρα διαφημιζετε του Τηλεπλασιες το βιβλιο. Και εις ανωτερα

Marialena said...

@ Martingale: Επειδή το ύφος του σχολίου σας είναι ειρωνικό, θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω στον ίδιο τόνο: Διυλίζετε τον κώνοπα και καταπίνετε την κάμηλο, ειδικά όταν θεωρείτε πως σε αυτή τη σελίδα διαφημίζεται το όποιο βιβλίο του εν λόγω εκδότη.

Από όλο το κείμενο καταγγελίας, αν το διαβάσατε, κρατήσατε την οπτική αναφορά σε κάποιο από τα βιβλία των εκδόσεων αυτών... Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας λοιπόν και ανταποδίδω να είστε καλά.

Anonymous said...

Εδώλιο και όχι ειδώλιο :) Θα γράψω κάτι στο e-μερολόγιο μου :)

Marialena said...

Καλησπέρα και καλωσόρισες στη σελίδα μου! Ευχαριστώ για την διόρθωση, slip of the tongue ήταν αυτό καραμπινάτο και το διόρθωσα ήδη. Ελπίζω όταν θα γράψεις κάτι ανάλογο στο ημερολόγιό σου να μην παρισφρύσει το "ειδώλιο" αντί του "εδωλίου" πολύ σωστά.
Να σαι καλά!

Unknown said...

Σου είπα στο πάρτυ πως τα είχα μπει στο blog σου. Απλώς δεν σε έχω και στα feed μου. Άρα είμαι περιστασιακός. Αν δεν θυμάσαι ποιος είμαι, είμαι αυτός που με ρώτησες γιατί μιλάω... :) όταν συναντήθηκες με την Αλκιμήδη ενώ προσπαθούσα να γνωριστώ με πιθανούς γνωστούς :)

Marialena said...

@ Karpidis: Ναι όντως τώρα που το λες, θυμήθηκα κι εγώ την συνάντησή μας. Σ'ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανσή σου και κανένα πρόβλημα περί περιστασιακών επισκέψεων. Περί ορέξεως...!

Πάντως ελπίζω το πείραγμα που σου έκανα στο πάρτυ να το εξέλαβες ότι ειπώθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου, γιατί έτσι στο είπα...

Χάρηκα και ελπίζω να τα ξαναλέμε! ;-}