Thursday, February 09, 2006

Goin' bananas ή το χρονικό του υπολογιστή που αυτοκτόνησε!

Κατά το μεσημεράκι μου ήρθε Η φαεινή ιδέα!

Δε λέω στα παιδιά της μηχανογράφισης εδώ στο γραφείο, να μου κάνουν μια αναβάθμιση του λογισμικού (κακές λέξεις τη σήμερον ημέρα), να βλέπω την εισαγωγική σελίδα του ημερολογίου μου χωρίς Χ? Μετά από 3 περίπου ώρες που πήρε να ολοκληρωθεί το κατέβασμα και η εγκατάσταση 27 ενημερώσεων!!!, μου λέει η κοπέλα που κάνει χρέη administrator: Κάνε επανεκκίνιση και μπες με το δικό σου κωδικό να δουλέψεις. Σιγά τα ωά, είπα από μέσα μου. (Προφανώς σ' εκείνο το σημείο ο Θεός των υπολογιστών γέλασε χθόνια και μου υποσχέθηκε να με τακτοποιήσει συντόμως) γιατί όπως αποδείχτηκε ένα λεπτό μετά, το καημένο μου το motherboard έκανε ένα ΤΣΑΦ! και έμεινα χωρίς υπολογιστή, μόλις πρόβαλε η επιφάνεια εργασίας μετά την επανεκκίνηση! Γκρρρρ, όχι τίποτα άλλο, ξεγκαβώθηκα 3 ολόκληρες ώρες να παρακολουθώ τις ενημερώσεις και τώρα δουλεύω σε υπολογιστή συναδέλφου υπερωρία.

Μα τι κακό είν' τούτο, αύριο πρωί ποιός ακούει τον τεχνικό, αν δεν αποκαταστήσει τη βλάβη. Δλδ, "τι του κάνες και τον χάλασες, αμάν βρε Μαριαλένα τον έφαγες τον υπολογιστή" και άλλα τέτοια συναδελφικά. Αν δεν φτιάχνεται, τουλάχιστον ας μου δώσουν ένα καινούργιο μηχάνημα γιατί το δικό μου το άμοιρο είναι 3η γενιά σε μένα, αλλά του το ορκίζομαι: Ματάκια εγκώ ντεν του έβγκαλα καλέ, μπουχοοοού! Ελπίζω αύριο να μπορέσω να τον λειτουργήσω αλλιώς με βλέπω να την βγάζω στο αρχείο για τιμωρία (κάνει και κρύο συν τοις άλλοις εκεί, άστα να πάνε!)

Καλό απόγευμα συν-αγωνιστές μου που γελάτε με το πάθημά μου,
Μαριαλένα η γκαντέμω! (γαμώ την ατυχία μου με άλλα λόγια!!!)

8 comments:

Μαύρος Γάτος said...

Αχ βρε Μαριαλένα. Αυτά ακόμα και η Άρτεμη τα ξέρει, ρώτησέ την... Αρχή πρώτη των υπολογιστών:

"Δεν πειράζουμε ΠΟΤΕ έναν υπολογιστή που λειτουργεί καλά..."

(την έχω παραβεί κι εγώ κατά καιρούς και το έχω πληρώσει με απίστευτο σπάσιμο)

Δεν πειράζει όμως, αφού είναι στην δουλειά λίγο το κακό. Θα πάρεις τον σκληρό σου δίσκο και θα μετακομίσεις σε νέο PC... Και στον τεχνικό να πεις "ε καιρός ήταν να μού τον αντικαταστήσετε, είχε αρχίσει να παλιώνει!"

Καλό βράδυ!
Σ;))))

Marialena said...

Σνιφ, σνιφ, μόλις τώρα τελείωσα τη δουλειά μου! Γάτε μου πριν σε καληνυχτίσω γι' απόψε, θα σου πω το εξής να ξέρεις: Τα κορακίστικα στο dashboard του blogger ήθελα η ζουζού να απαλείψω και το κακόμοιρο το pcακι μου παρέδωσε το πνεύμα απ' την προσπάθεια την πολλή. Αχ τι να κάνω που η γυναίκα έχω ένα χούι με τα μηχανήματα: τα θέλω να δουλεύουν με τις σύγχρονες προδιαγραφές (ακόλαστη γυνή είσαι, αμετροεπής, χαρ,χαρ,χαρ λέει ο Θορ - προστάτης των υπολογιστών -πάει μου τη σφύριξεεεε). Αχ, θα βάλω το χαμόγελο στα χείλη και ελπίζω αύριο το πρωί ο δίσκος να ζωντανέψει-θαύματα γίνονται, ε?

Φιλάκια πολλά, πάω γι'άλλα! Μ. ;-}

THE_RETURN said...

Αν επιτρέπεται, επειδή κατέχω από πληροφορική (χωρίς να σημαίνει ότι είμαι προγραμματιστής ή κάτι σχετικό)

α)τι OS δουλεύεις;
β)προδιαγραφές του motherboard
γ)τι "ενημερώσεις" κατέβαζες και από πού;

Marialena said...

Καλημέρα ειδικέ στη πληροφορική Δ.Π.! Λοιπόν στη δουλειά δουλεύω σε περιβάλλον Win XP Pro-Authentic version με Intel pentium 3 & κατέβασε ο administrator το SP3 από το Windows Update page. Υποπτεύομαι τροφοδοτικό γιατί ρεύμα δεν πήγαινε να επανεκκινήσω τον υπολογιστή. Λες να ήρθε η ώρα να μου δώσουν κάτι πιο σύγχρονο? Το μηχάνημα είναι τώρα στη μηχανογράφιση για έλεγχο. Θα σου πω τι έγινε, ελπίζω μέσα στη μέρα.

THE_RETURN said...

Καλησπέρα.

Αν ήταν θέμα power-supply (τροφοδοτικό), συνήθως αυτό φαίνεται γιατί αν κλείσεις το PC αμέσως πρέπει να μπoυτάρει κανονικά. Δεν μπουτάρει αν περάσει λίγη ώρα και "κρυώσει" ο δίσκος.
Υποπτεύομαι ότι στα updates είναι το πρόβλημα, αλλά έτσι κι αλλιώς θα στο φτιάξει ο technician, οπότε οκ.

Marialena said...

Aloha Δ.Π.! Το τροφοδοτικό ήταν τελικά είπαν οι της μηχανογράφισης. Μου το επέστρεψαν & τώρα δουλεύω (ποιόν???) κανονικά. Τι να σου πω, για κάτι άλλο τώρα δεν ξέρω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον & τις συστάσεις σου. Μιας και είσαι γνώστης, θα σ' έχω υπόψη μου (όχι μόνον γι' αυτό βέβαια) ;-}

THE_RETURN said...

Χαίρομαι που "καθάρισες".
'Οχι δεν είμαι προγραμματιστής ή κάτι σχετικό, απλά για λόγους άλλους (και ανεξάρτητους από τη θέλησή μου) υποχρεώθηκα να μάθω καλά πληροφορική κάτω από μάλλον...αφύσικες συνθήκες.

Προσωπικά, προτιμώ κάποιο distribution από linux OS , ή ωμό γυμνό UNIX.Όμως χρησιμοποιώ WinXP SP2 για να μπορώ να παίζω και κανα δυο παιχνίδια :-) (στο linux υπάρχει σχετική φτώχεια σε αυτό τον τομέα...)

να είσαι καλά.

Marialena said...

Ναι, ναι το κατάλαβα αυτό ότι η γνώση των υπολογιστών δεν είναι η κύρια ασχολία σου, αλλά ότι μαθαίνει κανείς (παλιό κλισέ) καλό είναι! Εντάξει τώρα, λειτουργεί ΟΚ.
Σ' ευχαριστώ και πάλι!