Sunday, February 19, 2006

Vodafone - Ericsson γνωρίζουν...


Συστηματικές παρακολουθήσεις πρίν από το 2004

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πιθανότατα γνωρίζουν πολύ περισσότερα απ΄ όσα υποστηρίζουν. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως με πρώτη την παραδοχή πως οι συστηματικές υποκλοπές ξεκίνησαν κατά την προ-ολυμπιακή περίοδο και ιδίως μετά την δολοφονία Σόντερς. Όπως προκύπτει από τις ακροάσεις και την έρευνα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η Vodafone και η Ericsson γνώριζαν με ακρίβεια που κατέληγαν οι υποκλοπές, ενώ το ίδιο το λογισμικό-υποκλοπέας πιθανότατα συγκροτήθηκε σε εργαστήρια μυστικών υπηρεσιών.

Επίσης, η παρακολούθηση της μισής κυβέρνησης μπορεί, στην καλύτερη περίπτωση να οδηγήσει στη δημιουργία ενός σαφούς προφίλ για τον τρόπο που κινείται, με προφανείς συνέπειες στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Η Vodafone, πάντως, εκτιμάται ότι θα την γλιτώσει "φτηνά", με την υποβολή προστίμων έως 3 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική ανατροπή από αστάθμητους... μάρτυρες. Πάντως, η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Τσαλικίδη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών.

Από την εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", 19/02/2006

σ.σ. Δεν ξέρω για σας, αλλά με τέτοια νέα πως να μην ξεκινήσει καλά η εβδομάδα μας?Μ.

2 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Πολλοι ηταν αυτοι που γνωριζαν αλλα ολοι ειχαν βγαλει το σκασμο...

Marialena said...

Τώρα που το τοπίο ξεκαθαρίζει αρκετά, ας μην βαυκαλιζόμαστε ότι είναι υπόθεση της ελ λόγω εταιρίας μόνο γιατί και οι 3 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας εμπλέκονται για λόγους "εθνικής ασφαλείας" αλλά και η ΕΥΠ που δίνει ανάλογες ντιρεκτίβες προς τους ωτακουστές. Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος, Μ.