Χθες βράδυ παρακολούθησα στη τηλεόραση το δελτίο ειδήσεων των 8, αν και γενικά το αποφεύγω, αλλά μιας και κάθησα να φάω το συνδίασα. Στον Άλφα βλέπω ένα ρεπορτάζ την κατάληψη στην Θεολογική του Αριστοτελείου από εξωπανεπιστημιακούς που μεταξύ άλλων, βεβήλωσαν τις εικόνες που βρίσκονταν μέσα στο χώρο των καταλήψεων, με χλευασμούς και βωμολοχίες! Μετά ακολούθησε συζήτηση, να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο ή όχι? Ιδού η απόρία!!! Να η πρώτη ενόχληση στο στομάχι...
Στη συνέχεια να σου ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης και ο Κύρτσος να σχολιάζουν τη κατάληψη της Νομικής Σχολής από τους φοιτητές και την παρεμπόδιση διεξαγωγής των προγραμματισμένων εξετάσεων για τα μαθήματα του εξαμήνου. Και να σου δύο εκπρόσωποι από τη ΔΑΠ και τη ΠΑΣΠ, να μιλάνε με ξύλινη γλώσσα για το ότι φταίει λέει η κυβέρνηση που ομάδα φοιτητών παρεμπόδισε την εξεταστική και να ωρύονται τα νεαρά παιδιά, χειρότερα από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Εκεί ήλθε και η δική μου αγανάκτηση πακέτο.
Κατ' αρχήν έχω να ρωτήσω το εξής, η "αφελής" ψηφοφόρος σε αυτόν τον τόπο τον ταλαίπωρο: Με αυτόν τον κακό χαμό η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και ο κύριος (σαμουράι) Βύρων Πολύδωρας δεν συγκινούνται? Αυτό το μαχαίρι στο κόκκαλο πότε θα μπει να τελειώνουμε?
Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και το λέω αυτό, γιατί φοίτησα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, που τέτοια πράγματα δεν υπήρχαν στη ζωή μας, στα χρόνια του κολλεγίου. Ούτε αναγκαζόμασταν να αγοράσουμε σε φωτοτυπίες τα συγγράματα των καθηγητών, ούτε μας έσερναν από τη μύτη οι κομματικές νεολαίες, ούτε το περιβάλλον θύμιζε κωλοχανείο και σταύλο από την αφροντισιά και τη βρώμα. Οι καθηγητές δε, υπόκεινταν σε έλεγχο και δεν ήταν ξέφραγα αμπέλια στο όνομα της αριστεροφροσύνης και της όποιας "δημοκρατίας" που θέλουν να επικαλούνται οι έχοντες τα ηνία στις πρυτανείες!
Λυπάμαι που ένα δημοσίευμα μιας νέας εφημερίδας, ονόματι "Το Άρθρο", τη περασμένη Κυριακή, εν τέλει ήταν τόσο πασιφανώς διαφημιστικό για το Deree College, που κατήντησε περίγελος των απανταχού αποφοιτησάντων από ελληνικά πανεπιστήμια ιστολόγων, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται στο ατυχές ρεπορτάζ στο Άρθρο. Ούτε φταίει για την παρακμή της δημόσιας ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο ή όποιο άλλο παρόμοιο σε μορφή, σχολείο.
Θλίβομαι που παραγωγικά μυαλά και φορείς της προόδου και της διανόησης στον τόπο μας, βολεύονται πίσω από τις καθοδηγούμενες πράξεις της νεολαίας, που εκφράζουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους, μέσα από πράξεις συχνά ακραίες και καταστροφικές. Άλλοι να εισπράττουν το μισθούλη και άλλοι να χάνουν χρόνο και χρήμα, μένοντας εγκλωβισμένοι σε συνεχιζόμενες καταλήψεις και αναβολές επί αναβολών στο πρόγραμμα των εξετάσεών τους! Για τι επίπεδο παιδείας συζητάμε μετά στην Ελλάδα, αλήθεια θεωρείται αυτή η κατάσταση ως εύρυθμη λειτουργία των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών?
Σκεφτόμουν πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι στη παιδεία. Από τα προβληματικά βιβλία του Δημοτικού και τις χαμένες ώρες των μαθημάτων επί μήνες, στις προσπάθειες εξσυγχρονισμού, σε ρυθμό χελώνας μετέπεια και το παρακράτος των ιδιωτικών φροντιστηρίων για να περάσουν στις πανελλήνιες οι μαθητές που υπερπροσπαθούν να δώσουν βαρύτητα στην εξεταστέα ύλη. Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες, που τα χουμε περάσει πολλοί και θα τα περάσουν περισσότεροι αμνοί επί σφαγή.
Ας δούμε το εκπαιδευτικό σύστημα στη Κύπρο που είναι επηρρεασμένο από την αγγλική παράδοση. Αυτό της Ελβετίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, των Βορείων Χωρών, στην Ευρώπη. Αυτή η εκπαιδευτική παράδοση που έχουν δημιουργήσει τόσα χρόνια, δεν μας λέει τίποτα ή αυτοί είναι κουτόφραγκοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται?
Αν εγκριθεί η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, θα ανέβει ο πήχυς στην εκπαίδευση, θα εισρεύσει πιθανόν συνάλλαγμα από άλλες χώρες και στη συνέχεια δεν θα ξενιτεύονται σε πρώην χώρες του Ανατολικού μπλοκ, επίδοξοι επιστήμονες με αμφισβητούμενες γνώσεις και εμπειρία από εκεί που σπούδασαν, τουλάχιστον όχι τόσοι πολλοί όσο παλαιότερα. Δεν μας αρέσει αυτό, στη κεκοιμημένη μας συνείδηση, φυσικά!!!
Μας αρέσει να κοπιάζουμε και να ξοδεύουμε τεράστια ποσά στη παραπαιδεία για να γίνουμε ημιμαθείς με πτυχίο, με τη βούλα δηλαδή, όλα κι όλα! Ή μάλλον, προτιμούμε να πάρουμε του παιδιού ένα καλό αμάξι εν τω μεταξύ, μην υπολείπεται και αν χάνεται το εξάμηνο, τι μας νοιάζει?
Α, ρε Νεοελληνάρες με τη τρικυμία στο κρανίο!!! Σε δουλειά να βρισκόμαστε με τις αναταραχές, αρκεί να μην προχωράμε μπροστά και ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Εδώ είναι Μπανανία, δεν είναι παίξε γέλασε!
Wednesday, January 24, 2007
Μπράβο λεβέντες μου!!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
21 comments:
Δεν έχεις καταλάβει οτι όλα αυτά δε μας ενδιαφέρουν αφού ένα ισχυρό ποσοστό του πληθυσμού είναι βολεμένο με την υπάρχουσα κατάσταση...? Εμείς ναμαστε καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ... Πώς να πείσεις τώρα στα γεράματα τόσους καθηγητάδες και πρυτάνεις πουχουν φάει τα χρόνια τους στα κομματικά γραφεία να πιάσουν πάλι δουλειά...?
Ρε συ, αφού όλος ο καυγάς (ακόμα και για το άρθρο 16) γίνεται για την "αποκατάσταση" στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας θα "ψωνίσει" από deeree ή ΑΣΟΕΕ ή δεν ξέρω από πού αλλού με βάση τις ανάγκες του - όπως πρέπει δλδ. Όλη η ένταση είναι για το ποιος θα προλάβει να τρουπώσει στο έρμο το δημόσιο και μετά να αράαααααααξει....
Καλημέρα συμ!
Μικρή μου Μαριαλένα
μήπως πριν από το deree πέρασες κι από το αδερφάκι του το Pierce; Αν ναι, μπορεί να βγούμε και συμμαθητριες!
φιλάκια
Ώπα! Κι εσύ από το alma mater μου;
Έπρεπε να το είχα καταλάβει ;-)
ΥΓ Ναι, με την αλκιμήδη "φάγαμε" 3 χρόνια στην ίδια τάξη!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στηλίτη... Η αλήθεια είναι ότι είναι όλοι βολεμένοι με την παρούσα κατάσταση...
Καλησπέρα!!
Τα έχω πει για το 16, αλλά η ουσία έιναι μια... Αυτοί που χαλάσανε την δημόσια παιδεία δεν έχουν δικαίωμα να αντιδρούν στην ιδιωτική...
Αν αναλογιστούμε πόσα λεφτά ξοδέψαμε για την "δωρεάν" παιδεία, φτάναν και περισσεύαν για ένα πτυχίο μετα μεταπτυχιακού ,κάπου στην Ευρώπη.
Θα συμφωνήσω με όλους σας, αλλά αυτό που με κάνει να πιστεύω ακόμη περισσότερο πως μια τέτοια κατάσταση αναταραχής τους βολεύει όλους (κυβερνηση, ΔΕΠ, κλπ κλπ)είναι το γεγονός ότι δεν κάνουν το πιο απλό.
Ένα (πραγματικό) Εθνικό συμβούλιο Παιδείας, όπου θα τεθούν τα πράγματα στη σωστή τους βάση και να υπάρξει τελικά μία σωστή πληροφόρηση για τα συν και τα πλην. Μέχρι τώρα ,απ'την πολύ παραπληροφόρηση πάθαμε τέτοια παράκρουση που τα' χουμε ισοπεδώσει όλα και αυτό μας φαίνεται πλέον λογική σαν κατάσταση...
"Λογικό μωρέ που τα παιδιά τα σπαν, λογικό που ο κάθε Υπουργός τα χει όλα γραμμένα, λογικό που θα χαθεί η εξεταστική και τα οικονομικά των οικογενειών θα πάνε κανα 3000 € πίσω...."
Όλα λογικά εις την "μπανανίαν"...
Καλό σας απόγευμα
@ Στηλίτης: όχι βρε γαμώτο, δεν έχω καταλάβει, μάλλον γιατί εγώ είμαι από τις μύγες που ενοχλούν την ουρά του αλόγου και όχι από αυτές που λιάζονται στη ράχη του!
Καλοσώρισες αγαπητέ!
@ Μπαμπάκης: Τα νεύρα μου λέω εγώ, με όλη αυτή την αταξία και ασυδοσία που επικρατεί. Έλεος!!!
@ Αλκιμήδη: Όχι δεν ήμουν στο Pierce πιο πριν, αν και είχα ουκ ολίγες συμφοιτήτριες που ήταν. Πήγα σε άλλο ιδιωτικό γυμνάσιο/λύκειο που τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει πιά. Μας έβαλαν σε σειρά, αυτό ξέρω!
@ An-Lu: Απίστευτο πόσο μικρός είναι ο κόσμος! Έχω βρει και εγώ κόσμο και κοσμάκι από το Deree κατά καιρούς. Daring to be different, δε λέγαμε ως μότο? ;-}
@ Κλέαρχος: Ναι βρε Κλέαρχε και με λυπεί το γεγονός πως κάποιοι νέοι άνθρωποι πάνε στράφι εξαιτίας αυτής της ανεξέλεκτης κατάστασης...
@ Παράφωνος: Στο όνομα της δημοκρατίας, διαπράττονται πολλά εγκλήματα αγαπητέ μου!
@ Τσοπανης: Επιτέλους πότε μια κυβέρνηση δεν θα φοβάται να κάνει τις απαραίτητες ρίξεις με το κατεστημένο στη Παιδεία και να οδηγήσει τη χώρα στον 21ο αιώνα?
Ποτέ όσο το κόστος δυσαρέσκειας και μη επανεκλογής σε επόμενες εκλογές είναι πάντα δεδομένο!
Καλησπέρα, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!
Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό και αποτυπώνεις ξεκάθαρα τη "μιζέρια" στην οποία είμαστε εγκλωβισμένοι.
Αλλά να σου πω και κάτι όμως; Δε φταιν αυτοί (οι όποιοι...) ,αλλά μόνο εμείς.
Τα χουμε ρίξει -και καλά- όλα σ'αυτούς, ότι τάχα είναι υπεύθυνοι και αποφασίζουν για μας κλπ κλπ, αλλά στην πραγματικότητα πιστεύω πως απλά είναι μία πρόφασή μας για να νιώθουμε μέσα μας καλά και ξεάγχωτοι!
Μιλάμε για μεγάλο μαζωχισμό, όχι αστεία!!!
Ουσιαστικά το πολιτικό κόστος το φοβόμαστε εμείς και όχι αυτοί...
Τεσπα, μεγάλη κουβέντα και δε ξέρω αν μπορούν να βγουν συμπεράσματα..
Και πάλι καλό απόγευμα :D
@ Τσοπάνης: Δεν το είχα σκεφθεί σοβαρά έτσι μέχρι σήμερα. Άλλωστε πολύ σωστά το έθεσες, είναι βολικό να μεταθέτουμε το "ποιός φταίει" σε τρίτους και όχι σε εμάς τους ίδιους.
Εγώ από τα λεγόμενά σου θα καταλήξω πως διυλίζομεν τον κώνοπα και καταπίνομεν την κάμηλον με τη στάση που κρατάμε στα κοινωνικά τεκταινόμενα, ειδικά έτσι όπως τα χειρίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση!
Θα χαρώ να ανταλλάσουμε απόψεις! Μ.
Ειναι σαφές για το τι θα πρέπει να γίνει για την 3βάθμια παιδεία μας και ο δρόμος ειναι ενας, αλλά πάντα θα υπάρχουν οι βολεμένοι οι οποίοι δυστυχως εχουν δυνατή φωνή....
Θυμίζω βέβαια οτι λόγω της 1βάθμιας και 2βάθμιας εκπαίδευσής μας οσοι απο εμας σπούδασαν στο εξωτερικό σε σχετικά σοβαρά πανεπιστήμια έδειχναν αμέσως την διαφορά επιπέδου απο τους υπόλοιπους ανα χωρα φοιτητές!!
Πολιτικά είμαστε άτολμοι και θα συμφωνήσω οτι μας αρέσει ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!!!
Marialena σε ποιο Αμερικάνικο κολλέγιο μαθητευσες γιατι με εχεις μπερδέψει λιγουλάκι?
Από πολύ κοντινά μου πρόσωπα και την κατάρτισή τους στο αντικείμενό τους έχω συνάγει ότι το επίπεδο ορισμένων κολλεγίων σαν το ντηρί είναι πολύ υψηλό. Ορισμένων όμως..
Από την άλλη τα Πανεπιστημία δεν είναι μόνο η κατάρτιση. Στο πανεπιστήμιο πρέπει να υπάρχει μια γενικότερη καλλιέργεια που ανάμεσα στα άλλα παρέχει και η συμμετοχή των φοιτητών στη διοίκηση και άλλες διεργασίες.
Επειδή έχω δει "με τα μάτια μου", δεν είμαι απαξιωτικός για τα κολλέγια.
Ωστόσο η τυχόν "πανεπιστημιοποιησή τους", πρέπει να σημάνει και κάποιες αλλαγές στη δομή τους.
Τώρα για την Θεολογική Θεσσαλονίκης, χώρο που τον ξέρω κάθε σπιθαμή του για πάρα πολλά χρόνια (όχι δεν ήμουν αιώνιος φοιτητής), μπορώ να δηλώσω ευθαρσώς ότι θρησκευτικά σύμβολα βεβηλώνονταν εδώ και δεκαετίες με πρωταργάτες πολλές φορές ορισμένους από τους φοιτητές της.
Δεν χρειάζονταν οι "αναρχικοί". Κάποια στιγμή έβαλαν κλειδαριά στον Ναό και αφαίρεσαν εικόνες από άλλους χώρους. Ε, τότε δεν υπήρχαν οι τραγκαουνάκηδες, ούτε ο Χριστόδουλος που αν και παπ΄πάς δεν ξέρει το βιβλικό ότι ο Χριστός είναι σημείον αντιλεγόμενον..
Η παιδεια γενικα στην Ελλαδα ειναι ενα"μπαχαλο"εδω και πολλα χρονια.Σπουδασα το παιδι μου και γνωρισα την"δωρεαν παιδεια"και πληρωσα αδρα την παραπαιδεια(ευτυχως μονο την τελευταια χρονια,για 2 μαθηματα).Κι αυτο γιατι η υλη δεν ειχε διδαχτει.Αναρωτιεμαι πως ανταποκρινονται οικονομικα γονεις που στελνουν τα παιδια τους φροντηστηριο εφ'ολης της υλης απο την πρωτη γυμνασιου εως το τελος?
Σιγουρα δεν εχουμε καμια σχεση με τους"κουτοφραγκους"Πολλα χρονια πρεπει να τρεξουμε για να φτασουμε τα συστηματα τους.
Κι επειδη φοιτησα κι εγω σε ιδιωτικο κολλεγιο,και εστειλα στο ιδιο και την κορη μου,ειμαι σε θεση να διαπιστωσω τις διαφορες ως προς την μαθηση.
Οι διορισμενοι στο ιδιωτικο παιρνουν πολυ λιγοτερα απο τους δημοσιους και ειναι με συμβαση σχολικου ετους.(10 μηνες)Χωρις τα παχυλα επιδοματα αδειων ,εορτων κτλ.Λογικο ειναι να δινουν τα παντα για να ξανακανουν την συμβασουλα τους.Τι τον νοιαζει τον βολεμενο δημοσιο δασκαλο αν το δικα μας τα παιδια μαθουν γραμματα?
Αλλα μια ερωτηση να μου επιτρεψεις φιλτατη Μαριαλενα να θεσω.Γιατι ολη αυτη η τρελλα με τις ανωτατες σχολες?Τεχνιλικι δεν χρειαζεται η Ελλαδα?Στο εξωτερικο(που συμβαινει να εζησα αρκετα χρονια)ειδα και τον υδραυλικο απο σχολη να βγαινει.Εδω ευτυχως ηρθαν οι Αλβανοι και οι ρωσοποντιοι και μας κανουν τις δουλειες μας.Που να βρεις Ελληνα μπογιατζη.
Το ξερετε οτι οι Ελλαδα ειναι η μονη χωρα με τους περισσοτερους μπαρμαν και σερβιτορες πτυχιουχους?Αλλα μονο λεμε,λεμε και λεμε...Ε,τοτε καλα κανουν και μας π@@@@ε
Ειμαστε το μοναδικο κρατος στην Ευρωπη με φροντηστηρια επι πληρωμη,προς εισαγωγη στις ανωτατες σχολες.
Αυτο πιστευω οτι τα λεει ολα....
Αφου πληρωνει ο μπαμπακας αυτο θα πληρωσει και τους βανδαλισμους του λεβεντη του(αν τον συλλαβουν)
Πολλα ειπα μαλλον,οσοι εχετε παιδια καταφυγετε σε αξιοπρεπη ιδιωτικα σχολεια.τα"αλλα"θα σας βγουν ακριβοτερα...
Κατ' αρχήν πολύ χαίρομαι που ανταλλάσονται απόψεις σε αυτόν εδώ το χώρο και σας ενθαρρύνω να το κάνετε, είτε συμφωνείτε με την άποψή μου είτε φυσικά όχι!
@ Zooman: Θα συμφωνίσω με αυτά που λες στο σχόλιό σου και να διευρκινήσω πως το Deree College που δημιουργήθηκε από το διεπίστευμα του Βασιλείου Δερεχάνη (Deree), είναι ένα κομμάτι του Ιδρύματος που ονομάζεται Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος, με έδρα την Αγία Παρασκευή Αττικής.
@ Καπιταλιστικό Κουμμούνι: Από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείς και μόνο, σου βγάζω το καπέλο αν και εκτός αυτού σε πρωτοδιάβασα και γω σήμερα. Καλωσόρισες στις σελίδες μου ΚΚ! Επαυξάνω στο θέμα που θέτεις, ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνει χωρίς προετοιμασία για ένα σωστό στις προδιαγραφές ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Άλλες προδιαγραφές καλύπτει το κολλέγιο και άλλες το πανεπιστήμιο διεθνώς.
@ Παναγιώτα: Έτσι όπως έχει διαπρέψει το σύστημα ώθησης των νέων προς τη Γ'βάθμια εκπαίδευση, δυστυχώς η εισαγωγή σε μια σχολή (όποια συχνά και να ναι...) έχει καταντήσει μονόδρομος. Ναι, στη τεχνική κατάρτιση, ναι, στην αγροτική πολιτική, ναι, στα επαγγέλματα που δεν περνούν από την πόρτα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, εφόσον εξασφαλίζεται η επαγγελματική αποκατάσταση των θητευόντων.
Όχι, να μην γίνονται τα παιδιά μας κατά παραγγελία επιστήμονες, αν δεν το λέει η περδικούλα τους, όχι στην οικονομική αιμορραγία που οι οικογένειες υφίστανται για χρόνια, για να πάρει το καμάρι τους το πολυπόθητο χαρτί.
Ναι στη δημόσια -σύγχρονη- παιδεία, Όχι στη κοροϊδία! Αυτό έχω να πω, αν και κάποτε κάνω παιδί και θελήσω να το σπουδάσω, αν έχω οικονομική άνεση, έξω θα το στείλω με τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα, να πάρει την μόρφωση που του αξίζει και όχι να χαραμίζεται σε άγωνους αγώνες...
Σου ευχομαι να εχουν αλλαξει τα πραγματα οταν θα εχεις το δικο σου παιδι,γιατι κακα τα ψεμματα το εξωτερικο ειναι δυσκολο(το βιωσα ωσαν φοιτητρια)
Στο παιδι μου παντως δηλωσα οτι σερβιτορα η μπαργουμαν με πτυχιο δεν θα της επιτρεψω να γινει.Ας ντυθει την νιτσεραδα και τις μποτες κι ας κανει τεχνιλικι πανω σ'αυτο που εμαθε.Δεν θα της χαλασει το ιματζ....
έχει μιλήσει κανείς για τα ήδη υπάρχοντα λεγόμενα "φροντιστήρια"; σπαρμένα σε όλη την επικράτεια. Σε αυτό τον "θεσμό" έχουμε την παγκόσμια πρωτιά και είναι μοναδικό φαινόμενο σε όλον τον πλανήτη...
@ Παναγιώτα: τι να σου πω, εικασίες εκ του ασφαλούς κάνουμε, το πως θα απορροφηθεί η πτυχιούχος κόρη σου στην αγορά εργασίας, είναι μια άλλη οδύσσεια!
@ Ροϊδης: Είναι που εκτός των άλλων αγαπητέ μου Ροϊδη, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να απασχολείται η πληθώρα των αδιορίστων καθηγητών ανά την επικράτεια, καθώς και να λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί όπως και οι γιατροί: Το πρωί σχολείο, το βράδυ φροντιστήριο, δύο σ' ένα!
Τα "φροντιστήρια" υπήρχαν και θα υπάρχουν για πάρα πολλούς λόγους.
Για μένα το μεγάλο θέμα είναι όταν οι διορισμένοι καθηγητές (και τώρα και δάσκαλοι... φανταστείτε που φτάσαμε, να ξεκινάν τα παιδάκια του Δημοτικού ιδιαίτερα από τα 7 τους χρόνια) σαν "πρώτη' τους δουλειά θεωρούν τα ιδιαίτερα ή μη φροντιστήρια (μιας και πολλοί δουλεύουν και σε αυτά)...
Έτσι ,με την καβάτζα του δημοσίου απλά περιμένουν να πάει 2 η ώρα../.Έτσι απλά..
Βέβαια ,θα μου πείτε, τι φωνάζεις, αφού και συ στον ίδιο κλάδο είσαι..
Εδώ θα 'χετε απόλυτο δίκιο.
Είναι θέμα νοοτροπίας ,στην οποία μας έχουν εγκλωβίσει και όποιος πάει να κάνει την υπέρβαση, χαρακτηρίζεται το λιγότερο...γραφικός.
Καλό σας απόγευμα
καλησπέρα Μαριαλένα μου!
το δίλλημα είναι 'υποθετικό'. εφόσον υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και 'μαύρα' ιδιαίτερα σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, γιατί να μην έχει ο γονιός αλλά και το παιδί το δικαίωμα της επιλογής; γιατί να μην έχει ο καθένας το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής (σε αυτό το επίπεδο σπουδών). έπρεπε να καούν δέκα φορές όλα και να επιτρέψουν σε όλους τους άσχετους να καταστρέψουν την περιουσία που εμείς πληρώνουμε για να σκεφτούν ότι είναι περιουσία του δημοσίου τα πανεπιστήμια;
έχω τελειώσει το 'ακατανόμαστο' κολλέγιο και εγώ και ειλικρινά χαίρομαι. δούλευα και σπούδαζα. δεν μου χαρίστηκε τίποτα. ούτε 'έτρωγα' τα λεφτά του πατέρα μου. από τις 7 το πρωί στο πόδι μέχρι τις 11 το βράδυ και σαβατοκύριακα διάβασμα.
αφήστε και κάτι όρθιο...
Όλα από το τέλος σ΄αυτή τη χώρα?
Επιτέλους!
Αφήστε ήσυχη την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινήστε από το νηπιαγωγείο και σιγά σιγά προς τα πάνω.
Post a Comment